GenelKıbrısManşetToplum

KKTC Polisi yeni yılda da halkın huzur ve güvenliği için 24 saat görevde olacak!

Polis Genel Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliği için yılbaşında da 24 saat boyunca görev başında olacaklarını belirtti.

Polis, özellikle Yeni Yıl kutlamaları nedeniyle gerek trafikte, gerekse bulunulan diğer ortamlarda kişinin kendi, sevdikleri ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemeleri için  Alkollü içki tesiri altında olunduğu sürece araç kullanılmaması gerekildiğinin altını önemle çizdi.

Polis yılbaşı gecesi toplumun huzur ve güvenliği için halkın uyması gereken kuralları şu şekilde sıraladı:

“Saygıdeğer Halkımız;

Yeni Yıl kutlamalarının huzur ve güven ortamı içerisinde yaşanabilmesi maksadıyla, Polis Genel Müdürlüğü olarak tüm emniyet ve trafik tedbirlerini alarak, önlemleri en üst seviyeye çıkarmış bulunmaktayız.

Polis Genel Müdürlüğü olarak, sizlerden gelecek şikayetleri ve yardım taleplerini değerlendirmek ve anında süratle hizmet verebilmek için her zaman olduğu gibi “155 POLİS İMDAT”, “156 NARKOTİK”, “199 İTFAİYE” ve diğer telefon hatları ile 24 saat kesintisiz olarak siz değerli halkımızın hizmetinde olacağız.

Yeni Yıl kutlamaları nedeniyle gerek trafikte, gerekse bulunduğunuz diğer ortamlarda kendinizin, sevdiklerinizin ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek için;
– Alkollü içki tesiri altında olduğunuz sürüce araç kullanmayınız. Gerekirse alkollü içki tüketmemiş bir yakınınızdan yardım talep edin, taksi hizmetinden faydalanın veya polisi arayınız.
– Süratli araç kullanmayınız. Trafikte önceliğiniz; “Sürat yapmak değil, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak” olsun.
– Hayatımızın hiçbir zamanında elimizden bırakmadığımız ancak, sürüş esnasında dikkati dağıtarak trafik kazasına sebep olan cep telefonları ile ilgili bağlantımızı araç kullanırken tamamen kesmeli, cep telefonu ile konuşmamalı ve mesaj yazıp okumamalıyız.
– Ağır yaralanmalı ve ciddi hasarlı trafik kazalarında, “Emniyet Kemerinin” hayat
kurtardığını unutmayınız.
Emniyet Kemeri Yasası’nda Belirtildiği Gibi;
(1)Çocuk araç koltuğu bulunmayan motorlu araçlarda, 3 yaşından küçük çocukların taşınması yasaktır.
(2) Boyları 135-150cm arasında olan çocukların, motorlu araçların arka koltuğunda oturup emniyet kemeri takması ve boyları 135 cm’den kısa olan çocukların ise arka koltuğa monte edilecek çocuk araç koltuğunda emniyet kemeri takması zorunludur.
(3) Boyları 150 cm’den kısa olan çocukların, motorlu araçların ön koltuğuna oturması yasaktır.
(4)Motorlu araçlar içerisinde seyahat etmekte olan herkesin mutlaka emniyet kemeri takmasını sağlayınız.
– Motosiklet tipi (motorlu üç tekerlerkli, motobisiklet ve ATV dahil) araçları kullanan sürücüler ve yolcuların, can güvenliklerini sağlamak amacıyla “Koruyucu Kask” takmak zorunda olduklarını hatırlatırız.
– Sizin ve/veya başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç
kullananlar ile trafik kurallarına uymayanları çekinmeden Polise ihbar ediniz.
– Trafikte önceliğiniz, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak
olsun. Yeni Yılda da son durak eviniz olsun.
– Yeni yıl kutlaması sırasında ateşli silah kullanmayınız. Kullanmanın suç olduğunu unutmayınız. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde, konuyu en yakın polis merkezine bildiriniz.
– Evinizden ayrılırken güvenlik sistemlerinizi kontrol edip, varsa güvenlik kamerası
sisteminin aktif ve çalışır durumda olduğundan emin olunuz ve kapı ile pencereleri mutlaka kilitleyiniz. Ayrıca elektrikle çalışan cihazları ve prizlerini de kontrol edip, yangına sebebiyet vermeyecek şekilde tedbirlerinizi alınız.

Bizleri ve halkımızı derin üzüntüye boğan, ülkemizi maddi ve manevi kayıplara uğratan trafik kazalarının önlenmesinde polis-halk işbirliğine son derece önem veriyoruz. Bu bilinçle, siz değerli halkımızın trafikte polise her zaman yardımcı olacağına yürekten inanıyoruz.

Sevincinizin üzüntüye dönüşmemesi ve istenmeyen üzücü olayların yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle, siz değerli halkımızın yeni yılını içtenlikle kutlar, 2024 yılının Halkımıza, Devletimize ve Ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu