ÇevreEkonomiKıbrısManşetTürkiye

KKTC tarihinde bunu da gördük: Devlet eliyle kaçak yakıt ticareti! iddiası

TPIC ısrarı nedeniyle ülkenin karanlıkta kalmasına sebep olan Bakan Arıklı'nın Türkiye’den kara tankerleriyle getirttiği yakıtın aslında Suriye ve Irak'tan kaçak olarak Türkiye'ye getirilen yakıt olduğu öne sürülüyor

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın KIB-TEK akaryakıt temin ihalesindeki TPIC ısrarı ülkeyi felakete sürüklemeye devam ediyor.

TPIC ısrarı nedeniyle ülkenin karanlıkta kalmasına sebep olan Bakan Arıklı yüzünden şimdi de yakıtsız kalan KIB-TEK’in ülkeyi karanlıkta bırakmaması adına Türkiye’den kara tankerleriyle yakıt taşınıyor.

Üstelik GIYNIK’ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Türkiye’den gelen yakıtın Türkiye’ye Suriye ve Irak’tan kaçak yollardan getirilen yakıt olduğu öne sürülüyor.

Bunun haricinde yarın da yakıt taşıyan 40 tankerin Mağusa Limanı’ndan gelmesi bekleniyor.

KKTC tarihinde bunu da gördük. Her yıl düzenli şekilde çıkılan ihaleler ve yapılan alımlarla KIB-TEK’e menşei ve kalitesi belirli bir yakıt taşınırken, ilk kez menşei ve kalitesi belli olmayan yakıt getirildi.

TPIC’den doğrudan alınan 40 tanker yakıt, bugün saat 16.00 sıralarında Deep Karpaz isimli Akgünler Denizcilik’e ait gemi ile Girne Limanı’ndan ülkeye giriş yaptı.

Gelen tankerlerin birazdan Teknecik Elektrik Santrali’ne doğru yola çıkacağı bilgisi verildi.

Öte yandan, hiçbir şekilde tankerlerle gelen şoförlere PCR testi yapılmayacağı ve sağlık kontrolünden geçirilmeyecekleri öğrenildi. Tankerlerin yüklerini indirdikten sonra ülkeden ayrılacakları kaydedildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu