KıbrısManşetSporTürkiye

KKTC uluslararası oylamaya dahil edildi

Mersin ve KKTC arasındaki Barış Parkuru’nun dünya genelinde tanınması için Dünya Açık Su Yüzme Birliği'ne yapılan başvurunun kabul edildiği açıklandı. Böylece uluslararası bir kuruluş ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanımış oldu

Uluslararası bir kuruluş ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanıdı. KKTC Mersin Başkonsolosluğu ile Yenişehir Belediyesi’nin girişimleri neticesinde Mersin ve KKTC arasındaki yüzme parkurunun dünya genelinde tanınması ve resmiyet kazanması amacıyla Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Dünya Açık Su Birliği’ne “ World Open Water Association”a başvuru yapmıştı.

Mersin ve KKTC arasındaki Barış Parkuru’nun dünya genelinde tanınması ve resmiyet kazanması amacıyla Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA)’ne yapılan başvuru kabul edildi.

Mersin ile KKTC arasındaki yüzme geçişi “Yılın Performansları” oylamasına da dahil edildi.

Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında bir yüzme parkuru oluşturmak, KKTC’ye uygulanan haksız ambargoya dikkat çekmek ve uluslararası yüzücüleri bu parkura çekmek gibi önemli bir hedefleri olduğunu sık sık dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Başardık, hedefimize ulaştık” dedi.

Aşağıdaki linki tıklayarak sizler de oy verme işlemine katılabilirsiniz.

https://openwaterswimming.com/performance-of-the-year/

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu