KıbrısManşetTürkiye

KKTC VATANDAŞLARI ANTALYA’DAN KONUT ALIYOR

KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Antalya’nın Kuzey Kıbrıs için örnek bir model olarak karşımızda durduğunu söyledi.

ÜLKENİN TANITILMASI ADINA EN ÖNEMLİ LOKASYONLARDAN BİRİSİ ANTALYA

KKTC’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini açıklayan Beyazbayram, Antalya bölgesinin çokuluslu bir bölge olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin tanınması adına en önemli lokasyonların başında yer aldığını kaydetti. İklim şartlarından turizm ve eğitimdeki çalışmalarımıza kadar kendimize örnek alıp, ülke olarak daha emin adımlarla ilerleyebileceğimize de dikkat çeken Beyazbayram, Antalya’nın turizm, eğitim ve sağlık alanında dünya çapında bir şehir olduğunu ve KKTC’nin gelişmesi için iyi bir örnek teşkil olduğunu söyledi. Açıklamasında başkonsolosluk olarak bölgedeki tüm faaliyetlere KKTC’yi temsilen katıldıklarını ve birçok uluslararası temaslarda bulunduklarını da aktaran Beyazbayram, KKTC’yi dünyaya tanıtmak için çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

KURUMSALLAŞMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Başkonsolosluğun henüz kurumsallaşma sürecini tamamlamadığına da dikkat çeken Beyazbayram, zaman içerisinde eksikliklerin giderilerek bu süreci tamamlayacaklarına inandığı söyledi. İstenilen hizmet düzeyine en yakın zamanda ulaşarak hem Antalya bölgesinde yaşayan KKTC vatandaşlarına daha iyi hizmetler sunacaklarını, hem de KKTC’yi bölgede uluslararası platformlara daha fazla taşıyarak ambargoları aşacaklarını kaydetti. Yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösteren başkonsoloslukta kimlik kartı, pasaport ve evrak işlerinin yanı sıra askerlik ve vize uygulamaları işlemlerinin de yapıldığını aktaran Beyazbayram, bölgeyi ziyaret eden vatandaşların istedikleri hizmetleri kendilerinden alabileceğini ve herhangi zor bir durumla karşılaştıklarında kendilerine istedikleri zaman ulaşabileceklerini söyledi.

KKTC VATANDAŞLARI ANTALYA’DAN KONUT ALIYOR

Antalya bölgesinde ciddi bir KKTC vatandaşı nüfusu olduğunu da sözlerine ekleyen Beyazbayram, 1900’lü yılların başlarında bölgeye ortalama olarak 15bin civarı vatandaşımız göç ettiğini ve bunların yanı sıra ortalama 2000 kişi de çeşitli nedenlerden dolayı bölgede ikamet ettiğini sözlerine ekledi. İklimsel ve yaşam benzerliklerinin göz önüne alındığında Antalya’nın KKTC vatandaşları tarafından hem yaşamak hem de tatil amaçlı en çok tercih edilen bölge olduğunu da söyleyen Beyazbayram, bölgeden taşınmaz mal alan KKTC vatandaşlarının sayısının her geçen gün arttığına da dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu