GenelKıbrısManşet

KKTC’de 2022 yılının ilk 4 ayında en çok satılan araç ‘Mercedes’ oldu

KKTC’de 2022 yılının ilk 4 ayında en çok satılan araç Mercedes oldu. Mercedes, en çok satılan sıfır kilometre araç listesinde birinci olurken, ikinci el piyasasında ise birinciliği Honda’ya devretti, ikinci oldu.

Vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğü Kıbrıs’ın kuzeyinde 2022 yılının ilk 4 ayında en çok satılan aracın Mercedes olması dikkat çekti.

Mercedes, sıfır kilometre araç listesinde birinci sırada yer alırken, ikinci el piyasasında ise birinciliği Honda’ya devretti, ikinci sırada yer aldı.

En çok satılan Mercedes türü ise “A serisi” oldu.

İKİNCİ SIRADA HONDA VAR

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Celal Özkızan’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı verilere göre, en çok satılan ikinci araç ise Honda oldu.

En çok satılan sıfır kilometre araçlar listesinde ikinci sırada yer alan Honda, en çok satılan ikinci el araçlar listesinde ise birinci sırada yer alıyor.

KKTC’de 2022 yılının ilk 4 ayında en çok satılan Honda modeli; ikinci el piyasasında “Fit”, sıfır kilometre araç listesinde ise “HR-V1 ve “CR-V”

ÜÇÜNCÜ SIRADA BMW VE NİSSAN

Üçüncü sıraya bakıldığında ise, sıfır kilometre araçlar listesinde BMW, ikinci el araçlar listesinde ise Nissan marka araçlar yer alıyor.

2021 YILINDA MERCEDES YİNE BİRİNCİ SIRADA YER ALMIŞTI…

Mercedes, 2021 yılının ilk 5 ayında ise ikinci el alım – satım piyasasında “E Serisi” ile en çok satılan araç listesinde birinci sırada, en çok satılan sıfır kilometre araç listesinde ise ikinci sırada yer almıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu