GenelKıbrısManşetSiyaset

KKTC’de bulunan üçüncü dünya ülkesi vatandaşı öğrencilerin hepsi seçilmiş öğrenciler!

-GIYNIK

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili, Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi eski müdürü Ziya Öztürkler, ülkedeki öğrenci profili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ada TV’de Mine İçsel’e konuşan Öztürkler, Ada’ya gelecek öğrencilerde belirli kriterlere uygunluk arandığını belirtti. Her ülkeye göre ayrı ayrı belirlenen kriterler konusunda Kayıt Kabul Tüzüğü’nün uygulandığını belirten Öztürkler, öğrencilerin kriminal olaylara karışmasının önüne geçmek adına böyle bir uygulama yapıldığını dile getirerek bu konudaki en önemli kısmın, kabul tüzüğüne uygunluğun denetlenmesi olduğunun altını çizdi.

Öztürkler şöyle konuştu;

“Özellikle üçüncü dünya ülkelerinden gelecek öğrenciler konusunda Kayıt Kabul Tüzüğü çerçevesinde kriterler belirlendiğini ve bu kriterlere uyan öğrencilerin Ada’ya eğitim için gelebildiğini belirten Öztürkler;   “Bizim üçüncü dünya ülkelerden gelenler için Kayıt Kabul Tüzüğümüz var. Bu tüzüğün YÖDAK tarafından denetlenmeli. Biz Türkiye Yükseköğrenim Kurumundan daha da yüksek kriterler koyduk. Örneğin bir Afrika ülkesinden gelecek öğrenci için not ortalaması koyduk; 7’nin üzerinde olmalı Ada’ya gelebilmesi için. Her ülke için farklı kriterler uygulanıyor. Bunlar denetlenmeli. Kriminal olayların önüne geçebilmeye çalıştık böylece. Aynı zamanda aktif-pasif öğrencilerin denetimi de yapılmalı ve gereken önlemler alınmalı.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu