GenelKıbrısManşet

KKTC’de demokrasiden memnuniyetsizlik iki kat arttı

Standart Eurobarometer 94 Araştırması’nın sonuçlarına göre; Kıbrıs Türk toplumunda 2019’da Kıbrıs demokrasinin işleyişi ile ilgili memnun olmama yönünde tavır sergileyen kesim %36 iken, bu oran bugün %63’e yükseldi.

Avrupa Komisyonu Basın ve İletişim Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Standart Eurobarometer 94 Araştırması’nın Kıbrıs Türk toplumu vatandaşlarını temsil edecek biçimde seçilmiş 500 kişilik bir örneklem grubuyla gerçekleştirildiği duyuruldu. Araştırmaya göre, Avrupa Birliğinde ortalama %79 olan “yaşamdan memnuniyet” oranında Kıbrıslı Türkler %65 ile Avrupa Birliği ortalamasının 14 puan gerisinde yer aldı.

“DEMOKRASİNİN İŞLEYİŞİNDEN MEMNUNİYETSİZLİK” %36’DAN %63’E YÜKSELDİ
Demokrasinin işleyişi ile ilgili katılımcılara yöneltilen sorularda, katılımcıların %34’ü Kıbrıs Türk toplumunda demokrasinin işleyişinden memnun olduğunu belirtirken, bu oran 27 AB ülkesinin 21 puan altında kaldı. 2019’da Kıbrıs Türk toplumunda demokrasinin işleyişi ile ilgili memnun olmama yönünde tavır sergileyen kesim %36 iken, bu oran bugün %63’e yükseldi.

Kıbrıs Türk toplumunda en önemli sorunu, 17 puanlık bir artış ile %51 olarak ortaya çıkan “ekonomik durum” olarak gösteren Araştırma, toplumun %96’sının Koronavirüs salgınının toplum için çok ciddi ekonomik sonuçları olacağına ve %87’sinin ise kişisel anlamda da ciddi mali sonuçlar doğuracağına inandığını ortaya koydu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu