GenelKıbrısManşet

KKTC’de genç profesyoneller de artık, “küçük olsun, benim olsun” konutlara yöneliyor

Özellikle genç bekârların tercih ettiği küçük evler-daireler arayışı bize kadar ulaştı

ARTIK HER KESİMİN GÖZDESİ… ABD’de başlayıp, Avrupa’ya gelen küçük evler ve daireler arayışı, Kuzey Kıbrıs’a da ulaştı. Ülkemizdeki inşaat firmaları artık (bekâr) genç profesyonellerin tercih ettiği bu konut pazarına yönelik yapılara da önem veriyor.

Başka deyişle, küçük ama şirin evlerin, artık yalnızca bütçesi kısıtlı olanların değil her kesimden ev arayanların gözdesi haline geldi. Ancak, her küçük ev veya daire sizin için uygun olmayabilir, Batı dünyasında yıllar süren arayışlar belirli kuralların oluşmasını sağladı.

 

KÜÇÜK KONUTLAR İÇİN 5 ALTIN KURAL

 

  1. YÜKSEK TAVANLAR: Bir evi ferah ve geniş göstermenin en etkili yollarından biri hiç kuşkusuz yüksek tavanlardır. Yüksek tavanlar küçük bir konutu daha büyük ve daha geniş gösterebilir.

 

  1. IŞIK ALMASI ÖNEMLİ: Melankolik bir karaktere sahip değilseniz ve küçük bir ev arıyorsanız evin ışık almasına dikkat etmeniz gerekir. Bir evi ferah göstermenin en önemli kuralı güneş ışığı almasıdır.

 

  1. YARATICI OLMAYA BAKIN: Küçük bir evden en iyi şekilde yararlanabilmek için, evin her metrekaresini en iyi şekilde değerlendirmek gerekir, bunun için de biraz yaratıcı olmak şart. Hangi köşeyi nasıl değerlendireceğinizi düşünmeniz, o evin sizin için uygunluğunu görmenizi sağlar. Örneğin kullanılamayacak köşelere kitaplık yerleştirebilirsiniz. Biraz internet, biraz dergi karıştırarak daha fazla fikre ulaşabilirsiniz.

 

  1. DUVARLAR AÇIK RENK OLMALI: Koyu renkli duvarların bir odayı her zaman daha küçük göstereceğini aklınızdan çıkarmayın. Bunu düşünerek, ev ararken açık renkli duvarlara sahip evleri listenizin başında tutmanız, eve yerleşirken fazla masraftan kaçınmanızı sağlar.

 

  1. AMAN KORİDORLARA DİKKAT: Küçük apartman dairesi arayanlara son tavsiye fazla koridorlu dairelerden uzak durmaları yönünde. Koridorların evimizin en ölü ortamları olduğu bilinen bir gerçek. Unutmayın ne kadar çok koridor, o kadar az metrekare demek. Tabii “ben koridordan da yararlanırım” diyorsanız, tercih size kalmış.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu