KıbrısManşetSağlık

KKTC’de hayat bu kadar ucuz mu?

Lefkoşa'da 21 Temmuz Perşembe akşamı evinde rahatsızlanıp yere düşen ve evlatları tarafından Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götüren Nevin Övgü, ihmal zincirlerinin kurbanı oldu


Lefkoşa’da 21 Temmuz Perşembe akşamı evinde rahatsızlanıp yere düşen ve evlatları tarafından Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götüren Nevin Övgü, ihmal zincirlerinin kurbanı oldu. Felç geçiren yaşlı kadın, iş işten geçtikten sonra Lefkoşa Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi’nde tedavi altına alındı.

Günlerdir GIYNIK Gazetesi’nin gündeme taşıdığı ve yardım çığlıklarını duyurmaya çalıştığı Nevin Övgü, sağlıkta yaşanan organizasyonsuzluğa, yetersizliği ve ilgisizliğe kurban edildi. Perşembe akşamı evinde rahatsızlanan ve ailesi tarafından hastaneye götürülen Nevin Övgü, uzun saatler Acil Servis’te bekletildikten sonra sadece ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderilmişti.

Dün öğle saatlerinde yeniden rahatsızlanan ve kusmaya başlayan Övgü, bu kez eve çağırılan ambulans ile Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan kontrollerin ardından yaşlı kadının sağlık durumunda bir sorun olmadığı söylenerek taburcu edildi.

Dün gece yarısı yeniden başı dönüp yere düşen ve kusmaya başlayan yaşlı kadın apar topar ambulans ile yeniden hastaneye kaldırıldı. MRI çekimi için Mğausa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen, tomografisi çekilen yaşlı kadının kısmı felç geçirdiği ortaya çıktı.

Yaşanan olaya isyan eden Övgü ailesi, “Bu gidişle en son bize annemizin cenazesini verecekler. İlk başta Perşembe akşamı gereken ilgi gösterilse ve doğru teşhis konsa bugün felç geçirmiş olmayacaktı. Şimdi Nöroloji bölümünde tedavi altına aldılar ama iş işten geçti. Doktorun da Pazartesi günü gelip annemizi muayene edeceğini ve tedaviye başlanacağını söylediler. Böyle bir sağlık sistemi olur mu? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu