KıbrısManşetToplum

KKTC’de Kamp Liderliği Yerinde Eğitimi Başladı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Gençlik ve Spor alanlarındaki işbirliği protokolü kapsamında 7-10 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün belirlemiş olduğu 20 kişilik lider kafilesi yerinde eğitim için KKTC’ye geldi

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Gençlik ve Spor alanlarındaki işbirliği protokolü kapsamında 7-10 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün belirlemiş olduğu 20 kişilik lider kafilesi yerinde eğitim için KKTC’ye geldi.

KKTC Gençlik Dairesi Kantara Gençlik Kampında gerçekleşen eğitimde Kantara Gençlik Kampında görevli eğitim şefi ve liderleri de hazır bulunarak gerçekleşecek sunumlarla iki ülke arasındaki kamp çalışmaları inceleniyor.

Kantara Gençlik Kampında Düzenlenen Açılış Programına KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Hakan ÖZSAYGIN, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamplar Dairesi Başkanı Oktay MAHŞER ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat TEKÇAM katıldılar.

KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın, misafirlere hoş geldin diyerek başladığı konuşmasında KKTC’de gençler için Kantara Gençlik Kampının çok büyük bir önemi olduğunu ve her yıl kamp dönemlerinde yoğun ilgiyle karşılaştıklarını ifade ederek, Türkiye Cumhuriyetinden gelen liderlerin oralardaki kamp çalışmaları hakkında verecekleri bilgilerin önemine vurgu yaptı. Özsaygın, Türkiye’de kampçılığın oldukça gelişmiş durumda olduğunu kaydederek, Kantara Gençlik Kampına da bu anlamda yatırım yapmak istediklerini ve yeni parkur ve alanlarla kampı donatmak istediklerini söyledi.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamplar Dairesi Başkanı Oktay MAHŞER, “2022 yılı içerisinde 37 aktif 54 Kamp alanında 135.000 gence hizmet verdiklerini söyledi. Bu kamplarda en fazla görev alan gönüllü kamp liderleriyle Kıbrıs’ta bulunduklarını ifade etti. KKTC’den gelen gençleri de bu yaz tatilinde Çanakkale, Kastamonu, Kırşehir ve Antalya kamplarında misafir ettiklerini ifade etti. Mahşer, karşılıklı olarak tecrübe paylaşımı olacak eğitim programının önemine vurgu yaptı.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, İki ülke arasında 01 Haziran 2022 tarihinde imzalanan Gençlik ve Spor İşbirliği Protokolüne atıfta bulunarak yapılan projelerden bahsetti. 04 Ekim’de başlayan KKTC Sportif Yetenek Taramasını tamamlamadan Kamp Liderliği Yerinde Eğitiminin başladığını belirtti. 20-25 Haziran 2022 tarihleri arasında T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan eğitmen ve uzmanların katılımıyla KKTC’de Lapta ve Kantara Kamplarında 80 gençle kamp liderliği eğitimi gerçekleştirdik. Yazın 2.000 Kıbrıs Türkü gencimiz Türkiye’deki kamplara iştirak ettiler. Bugün ise iki ülke kamp liderleri bu güzel organizasyonla buluştular, tanışmaya, kaynaşmaya ve güzel örneklerin paylaşılmasına vesile olmasını diliyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan gençler ile Türkiye’den gelen katılımcılar arasında kardeşlik ruhunu pekiştirmek, Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel önemine dikkat çekmek, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların ne denli güçlü ve birbirinden ayrılmaz olduğunu bir kez daha ortaya koymak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Türkiye’den gelen misafirler KKTC’nin tarihi yerlerini de gezecekler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu