Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
EkonomiKıbrısManşetToplum

KKTC’de üretilen ürünler PTT AVM aracılığı ile Türkiye ve tüm dünyada pazarlanabilecek

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

KKTC’de, özellikle kadın kooperatifleri tarafından üretilen ürünlerin Türkiye’de PTT AVM aracılığıyla tüm dünyada pazarlanabilmesine olanak sağlanması için protokol hazırlıkları başladı.

Posta Dairesi Müdürü Fatma Baysal, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndaki ilgili müdürlerle, PTT ile imzalanacak protokol üzerinde bugün çalışmaya başladıklarını açıkladı.

Baysal, protokolün imzalanmasının ardından KKTC’de üretilen ürünlerin internette PTT AVM üzerinden satışa subulacağını kaydetti. Baysal, başta KKTC’deki kadın kooperatiflerinin ürünleri olmak üzere uygun görülen tüm ürünlerin PTT AVM aracılığıyla Türkiye’de ve tüm dünyada satışa sunulacağını ifade etti.

Baysal, “Proje hayata geçtiği an KKTC’de üretilen her ürün öncelikle 80 milyonluk Türkiye sonra tüm dünyaya satılabilecek. Bu da tüm üreticileri ekonomik yönden rahatlatacak. Özellikle kırsal kesimde üretim canlanacak. El işleri, lefkara işi, sele ve hellim gibi ürünler tüm dünyaya satılabilecek. PTT ile yapılan görüşmeler sonucunda protokol imzalanır imzalanmaz 1000 kilo harnup pekmezi, bin kilo Kıbrıs tarhanası ve bin kilo zeytinyağı sabunu satışa sunulacak” ifadelerini kullandı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu