GenelKıbrısManşetSpor

KKTC’li genç yetenek Bekir, 10 yaşında olmasına rağmen 12 yaş kategorisinde ikincilik kazandı

Tenisteki genç yeteneğimiz Bekir Devran Esendağlı, Larnaka’da düzenlenen Tennis Europe Turnuvası’nda 10 yaşında olmasına rağmen 12 yaş kategorisinde final oynayarak turnuvayı ikinci tamamladı.

Tenisteki genç yeteneğimiz Bekir Devran Esendağlı, Larnaka’da düzenlenen Tennis Europe Turnuvası’nda 10 yaşında olmasına rağmen 12 yaş kategorisinde final oynayarak turnuvayı ikinci tamamladı. 

Ülkemizde, Türkiye’de ve Güney Kıbrıs’ta katıldığı birçok turnuvada başarıdan başarıya koşan Kıbrıslı Türk Tenisçi Bekir Devran Esendağlı, Avrupa Tenis Federasyonu (Tennis Europe) tarafından Larnaka Tennis Club’da organize edilen uluslararası turnuvada mücadele etti. 

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen turnuvanın 12 yaş kategorisinde yer alan Bekir, F Grubu’nda Kıbrıslı Rum Michael Genethliou’yu 6-3 / 6-0 mağlup ederken bir diğer Kıbrıslı Rum Michael Angelos Vrahimis’i de 6-2 / 6-0 yendi. Romen rakibi Vladimir Ciobica’yı 6-1 / 6-0 mağlup edip grup aşamasını kayıpsız atlatan Bekir, çeyrek finalde Rus rakibi Ivan Ignatyev karşısında 6-1 / 6-1 kazanarak yarı finale yükseldi.  

Turnuvada müthiş bir performans ortaya koyan Bekir yarı finalde bir başka Rus sporcu Miroslav Morozov’u 6-1 / 6-2 mağlup ederek uluslararası turnuvanın finaline adını yazdırdı. Finalde Alman rakibi Lukian Grau’ya karşı ciddi bir yaş ve fizik dezavantajı olan Bekir finail 6-0 / 6-0 kaybederek Bekir, gelecek için çok önemli olan bu turnuvada ikincilik kupasının sahibi oldu.  

.(L.G) 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu