KıbrısManşetSağlıkSiyasetTürkiye

Koca: Her zaman olduğu gibi pandemi konusunda da KKTC’nin yanında olduk

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi ve Acil Durum hastanesinin açılışında konuşma yaptı

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi ve Acil Durum hastanesinin açılışında konuşma yaptı.

Koca yaptığı konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde sağlık sistemimiz gıpta edilecek bir duruma geldi. KKTC halkının her alanda yanında olduğumuz gibi pandemi konusunda da yanlarında olduk” dedi.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünya Covid-19 pandemisine odaklanmış durumda. Birçok ülke hastane, yoğun bakım ve teknik altyapı konusunda sıkıntıya düşmüş durumda.

Güçlü bir sağlık sisteminin toplumlar için ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde sağlık sistemimiz gıpta edilecek bir duruma geldi. KKTC halkının her alanda yanında olduğumuz gibi pandemi konusunda da yanlarında olduk.

Pandemi döneminde temininde sıkıntı çekilen tüm cihaz ve ekipmanlar konusunda destek sağladık. Lefkoşa’ya 500 yataklı hastanesinin proje ihalesi 9 Ekim’de tamamlandı. Yapımı için de en kısa sürede ihaleye çıkılacaktır.

İstanbul’un iki yakasına açtığımız acil durum hastanesinin üçüncüsü KKTC’ye açıldı. Bu hastane kalıcı hizmet verebilecek bir hastane olarak inşa edildi. İleri düzey ameliyatlar ve girişimsel kalp merkezi olarak hizmet verebilecektir.

Hastanemizde 6 ameliyathaneyle birlikte yeterli görüntüleme ve laboratuvar imkânları bulunuyor.

Bu hastanemiz KKTC’nin sağlık altyapısını güçlendiren bir yapı olacaktır. Bu dönemde sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. 2021 yılının sağlık çalışanları yılı olarak kabul edilmesi önerimizin DSÖ tarafından kabul edilmesinden memnuniyet duyuyorum.

Tüm insanlarımızı önlemlere uymaya davet ediyorum. Hepinize sağlıklı günler dilerim. Acil Durum Hastanesi hayırlı olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu