KıbrısManşetToplum

Koçyiğit: Teknecik’te yakıt tankları dolu

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetimi Kurulu Üyesi Yalçın Koçyiğit, Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıt tanklarının dolu olduğunu açıkladı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetimi Kurulu Üyesi Yalçın Koçyiğit, Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıt tanklarının dolu olduğunu açıkladı.

Depolarda 42 bin ton yakıtın bulunduğunu ve (22 Haziran) perşembe günü 12 bin ton daha yakıtın geleceğini kaydeden Koçyiğit, bunların hepsinin banka borcu olmadan ödendiğini söyledi.

Kanal T’de katıldığı programda yaz aylarında artan pik oranı için Kıb-Tek tarafından alınan önlemleri de açıklayan Koçyiğit, hedeflerinin sorunsuz bir yaz dönemi geçirmek olduğunu kaydetti. Bir yıl önce göreve başladıklarını ve bu sürede önemli işler yaptıklarını belirten Koçyiğit, yapılan işler ve bundan sonra atılacak adımlara ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Göreve geldiğimizde sayaçlar yoktu. Şu anda 5 bine yakın sayaç var. 15 bin sayaç için de ihaleye çıkıldı. Altyapı için kablo ihalelerini sonuçlandırdık. Birçok yeni yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Kıb-Tek’e ait araçları da yenileyeceğiz, bununla ilgili ihale hazırlığı devam ediyor. Ara seçimlerin ardından yeni personel alımları da yapacağız. Enterkonnekte çalışmalarına da yakında başlanacak.

Ayrıca iki adet 40 ve 50 megavatlık jeneratör için de ihale aşaması devam ediyor.” Kıb-Tek Yönetimi Kurulu Üyesi Koçyiğit, “Kıb-Tek bir yıldır çok iyi yönetiliyor. Başta bu geminin kaptanı Başbakan Ünal Üstel olmak üzere yönetim kurulu başkanımız Hüseyin Paşa, genel müdürümüz ve diğer üyelerle birlikte müthiş bir uyum içerisindeyiz ve kurumu düzlüğü çıkarıyoruz.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu