GenelKıbrısManşet

Koliou: Şu anda solunum cihazına bağlı tedavi gören birçok hasta var

Kıbrıs Rum Haber Ajansı'na konuşan Kıbrıs Üniversitesi'nde Pediatri ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Yardımcı Doçenti Maria Koliou, şu anda solunum cihazına bağlı bir şekilde tedavi gören birçok hasta olduğunu ve sistemin çok fazla baskı altında olduğunu söyleyerek epidemiyolojik tablo ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Kıbrıs Rum Haber Ajansı’na konuşan Kıbrıs Üniversitesi’nde Pediatri ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Yardımcı Doçenti Maria Koliou, şu anda solunum cihazına bağlı bir şekilde tedavi gören birçok hasta olduğunu ve sistemin çok fazla baskı altında olduğunu söyleyerek epidemiyolojik tablo ile ilgili endişelerini dile getirdi.
Aşıların verdiği güvenliğe daha erişemememiz nedeniyle, neler yaptığımıza dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Eğitimle ilgili olarak protokollerin yenilendiğini, eğitim kademelerinde uygulanacaklarına ve vakalarla ilgili olarak okullardaki duruma yardımcı olacağı inancını dile getirdi.
Koliou, hastalığa yakalanan ve Makarios hastanesinde bulunan yeni doğan bebek ile ilgili olarak, bebeğin tamamen asemptomatik olduğunu söyledi. Sağlık çalışanları için aşılarla ilgili olarak, doktorlar için aşı kapsamının yüzde 80’e yakın olduğunu, diğer sağlık profesyonelleri için ise düşük bir kapsama oranı olduğunu söyledi.
Koliou, zorunlu olmadığı için aşı yaptırmamanın onların hakkı olduğunu söyledi, ancak hastaya karşı herkesin aşı olmak zorunda olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu