GenelKıbrısManşetSiyaset

“Kolları sıvayın işe başlayın”

Vatandaşlardan taze bakanlara çağrı geldi; “Ülkenin sorunları birikip dağ oldu, tebrik kabulleri yapmayın, iş yapın”

Vatandaşlardan taze bakanlara çağrı geldi; “Ülkenin sorunları birikip dağ oldu, tebrik kabulleri yapmayın, iş yapın”

KKTC’de bakanlıklar iki gün boyunca çok yoğun bir trafik yaşadı, eski bakanlar yeni bakanlara koltuklarını devretti

KAYBEDENLER BURUK, KAZANANLAR MUTLU… Tekrar Başbakanlık koltuğuna oturan Faiz Sucuoğlu yeni kabinesinde 4 ismi değiştirirken, 4 ismin bakanlıkları değişti. Kabinede kadın bakan yer almazken, Oğuzhan Hasipoğlu ise ilk kez bakan oldu. Yeni kabinede, Sağlık Bakanı Ali Pilli ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu koltuklarını korurken, UBP milletvekillerinden Olgun Amcaoğlu ve Resmiye Canaltay koltuklarını kaybetti. Kabinenin açıklanmasının ardından bakanlıklar iki gün boyunca çok yoğun bir trafik yaşadı. Eski bakanlar koltuklarını yeni bakanlara devrederken, koltuklarını kaybedenler buruk, kazananlar ise mutlu mutlu pozlar verdi.

KOLTUK DEVİRLERİ BAŞ DÖNDÜRDÜ… Ülkedeki bakanlıklarda Pazartesi ve Salı günü ortaya çıkan manzara şöyleydi:

– UBP Mağusa milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini seçimde aday olman DP’li Dr. Koral Çağman’dan devraldı.
– UBP Mağusa milletvekili Sunat Atun, Maliye Bakanlığı görevini UBP Mağusa milletvekili Dursun Oğuz’dan devraldı.
– YDP Mağusa milletvekili Erhan Arıklı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevini UBP Mağusa milletvekili Resmiye Canaltay’dan devraldı.
– UBP Girne milletvekili Ünal Üstel İçişleri Bakanlığı görevini, UBP’nin diğer Girne milletvekili Kutlu Evren’den devraldı.
– UBP Mağusa milletvekili Dursun Oğuz Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevini İskele milletvekili Nazım Çavuşoğlu’ndan devraldı.
– UBP İskele milletvekili Nazım Çavuşoğlu Milli Eğitim Bakanlığı görevini Lefkoşa milletvekili Olgun Amcaoğlu’ndan devraldı.
– UBP Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy, Dışişleri Bakanlığı görevini milletvekili olmayan Tahsin Ertuğruloğlu’ndan devraldı.
– UBP Girne milletvekili Kutlu Evren Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevini UBP Mağusa milletvekili Sunat Atun’dan devraldı.

VATANDAŞLARDAN İŞ YAPIN ÇAĞRISI… Bakanlıklardaki yoğun trafiği izleyen vatandaşlar ise yeni ve eski bakanlara iş yapın çağırısında bulundu. Geçmişte, bakanların günlerce hatta haftalarca tebrik kabulleri yaptığını, bir türlü sorunlar üzerine yoğunlaşamadığını hatırlatan vatandaşlar, “ülkenin sorunları birikip dağ oldu, tebrik kabulleri yapmayın, kolları sıvayıp işe başlayın” çağrısında bulundu.

TİKEN Gazetesi de vatandaşların sesine kulak vererek, kabine üyelerine “Laf zamanı geçti, şimdi iş zamanı” hatırlatmasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu