KıbrısManşetSiyasetToplum

“Koltuğa oturan dünyayla ilişkisini kesiyor”

Altınova-Sınırüstü kavşağında hasar gören ve yıllardır değiştirilmeyen karayolu tabelaları kazaya davetiye çıkarıyor, bölge halkı ise yöneticilerin vurdumduymazlığından şikayetçi:

DEVRİM DEMİR

Altınova-Sınırüstü kavşağında hasar gören ve yıllardır değiştirilmeyen karayolu tabelaları kazaya davetiye çıkarıyor, bölge halkı ise yöneticilerin vurdumduymazlığından şikayetçi:

KARAYOLLARI DAİRESİ’NE DEFALARCA BİLDİRDİLER
Lefkoşa-İskele Anayolu üzerinde, Altınova-Sınırüstü kavşağında hasar gören ve yıllardır değiştirilmeyen karayolu tabelaları kazaya davetiye çıkarıyor. Aylardır seslerini duyurmaya çalışan bölge sakinleri, tabelalarla ilgili Karayolları Dairesi’ne defalarca şikâyetçi olmalarına rağmen, ilgili makamlardan geri dönüş yapılmamasından şikâyetçi.

“ÖLÜMLÜ KAZALARDA TEDBİR ALINMASI İÇİN YETERLİ OLMUYOR”
Bölge halkı, yol kenarında temizlenmeyen otlar nedeniyle tabelaların görüş mesafesinin azaldığını ifade ederken, yollardaki aydınlatmanın da bölgede yetersiz olduğundan şikâyetçi. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bölge sakinleri, yanlış konumlandırılan tabelaların görüş mesafesini kısıtladığını belirterek, 2022 yılında meydana gelen ölümlü kazayı anımsattı. Bölge halkı, İskele Sınırüstü köyü girişinde 2022 yılında meydana gelen feci kazada, 12 yaşındaki Arda Okur’un hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, başka acıların yaşanmasını istemediklerini dile getirdi.

“YILLARDIR AYNI SORUNLARI YAŞIYORUZ”
Altınova- Ağıllar köy yoluna gidilen güzergâhta tabelaların çok yıprandığından ancak hiçbir yetkilinin bu duruma müdahale etmediğini kaydeden vatandaşlar, “Koltuğa oturan dünyayla ilişkisini kesiyor. Yollarda yüzlerce canımızı yitirdik, bu halkın canını düşünen var mı?” diyerek isyan etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu