Güney KıbrısManşet

Kombos, Jenca ile görüştü

New York’ta Jenca ile görüştü, yarın Washington’da Blinken ile bir araya gelecek

ABD’deki temaslarını sürdüren Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca ile Kıbrıs sorununu ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nü görüştü. Kombos ABD Dışişleri Bakanı ile yarın yapacağı görüşmeyi “önemli” diye niteledi.

Alithia’nın haberine göre New York’ta cuma günü gerçekleşen görüşmede Genel Sekreter’in Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin aracılığıyla iki taraf arasında uzlaşı zemini bulma çabaları, (Güney) Kıbrıs’ın BM Güvenlik Konseyi çerçevesindeki süreci ve bu yıl 60’ıncı yılını tamamlayan Barış Gücü misyonu ele alındı.

17 Haziran’da Blinken ile bir araya gelecek

Rum yönetiminin BM’deki Daimi Temsilcisi Maria Mihail’in de hazır bulunduğu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Jenca ile Kıbrıs sorununu etraflıca görüştüklerini söyleyen Kombos yarın da (17 Haziran) Washington’da Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geleceklerini hatırlattı.

Kombos, Blinken ile görüşmesinin önemli bir gelişme olduğunu, somut gelişmeler elde etme beklentisini dile getirdi. Kombos Blinken ile yapacağı görüşmeye, Rum yönetiminin son dönemdeki Amalthia inisiyatifi gibi bölge ve dünya çapında ilgi çeken tavrının yardımcı olduğunu söyledi.

Kombos BM merkezinde cuma günü, Güney Kıbrıs’ın 2025-2027 dönemi İnsan Hakları Konseyi’ne adaylığı için düzenlenen kampanya etkinliğine katıldı. Bunun, Güney Kıbrıs’ın ilk adaylığı olduğunu hatırlatan Kombos, ekim ayında seçilmeyi başarabilirse, çok önemli bir gelişme olacağı görüşünü ortaya koydu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu