Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Kombos’tan Akan Kürşat itirafı

KKTC’deki eski Rum mallarını terk etmeyeceklerini söyleyen Kombos, “Kıbrıslı Türk avukatın İtalya’da tutuklanmasını biz istedik” itirafında bulundu

KKTC’deki eski Rum mallarını terk etmeyeceklerini söyleyen Kombos, “Kıbrıslı Türk avukatın İtalya’da tutuklanmasını biz istedik” itirafında bulundu.


“ENGELLEYECEK YA DA CEZALANDIRACAK ENSTRÜMANLARA SAHİBİZ”
Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, KKTC’deki eski Rum malı satışları ve bunu önlemeye yönelik çalışmalarıyla ilgili, “Bu konuda birçok çalışma yaptık. Kıbrıs Rum Devleti’nin Kıbrıs Rum mallarının ihlal, yasadışı satışı ya da gaspı söz konusu olduğunda bunu engelleyecek ya da cezalandıracak enstrümanlara sahip olduğunu düşünüyorum” dedi. Kombos, konunun çok ciddi uğraştıkları konulardan biri olduğunu ancak bunun, var olan önlem öneri paketinin tamamını uygulamaya hazır olmadan önce kamuoyu önünde tartışılabilecek bir mesele olmadığını söyledi.

GÜNEY KIBRIS’A İADESİ TALEP EDİLDİ
Rum bakan, önlemlerin uygulama mı yoksa siyasi mi olduğu sorusuna “pratik”, türleriyle ilgili soruya ise “hem siyasi hem hukuki” cevabını verdi. Kombos, İtalya’da tutuklanan Kıbrıslı Türk Avukat Akan Kürşat konusunda bir yenilik olup olmadığı sorusuna “Roma’da tutuklandığı anda derhal bilgilendirildik. Konunun ilk andan beri takipçisiyiz.  İtalya’daki sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. İstenilen, Kıbrıs Rum Devleti tarafından çıkartılan ve Kıbrıs’a iadesi ile ilgili bir tutuklama emrinin icrasıdır ve artık adli niteliktedir” cevabını verdi.

“ÇOK SAYIDA MÜDAHİL OLAN VAR”
Konstantinos Kombos, önünde benzer şekilde başka Kıbrıslı Türk avukat isimleri olup olmadığı sorusuna, “Kıbrıs Rum malı alım-satımlarında dikey bir artış olması nedeniyle çok sayıda da müdahil olan var” yanıtını verdi. “Bu, haklı olarak Rum hükümetinin de Rum halkının da ilgilendiği bir konu” diyen Kombos, “Önemli bir sayı var ancak hepsi aynı şekilde göğüslenebilecek gibi değil. Oluşturduğumuz önerilerle en iyi şekilde göğüslemeye veya en azından bu tür işlemlere karışanlar arasında endişe yaratacak şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yeni bir fenomen değil ancak Kıbrıs Rum Devleti’nin harekete geçmesini gerektirecek noktayı aşmış durumdadır. İmkanlarımız çerçevesinde bir plan hazırladık, uygulamaya koyacağız” ifadelerini kullandı

Diğer Haberler

Başa dön tuşu