KıbrısManşetSiyaset

Konu saptırılıyor

Rusya KKTC’de ikamet eden Rus vatandaşlarına hizmet getirmek maksadıyla Kıbrıs Cumhuriyeti'nin olurunu almaya çalışıyor.  Bu safhalarda KKTC otoritesi elbette yok. Ha ne zaman ki Rusya Kıbrıs Cumhuriyeti ile bu konuda yürüttüğü diplomasi olumlu bir seyir kazanır ve Kıbrıs’ın kuzeyinde temsilcilik veyahut konsolosluk açmak için gerekli mutabakat sağlanır işte o zaman KKTC yetkili makamlarının konuya müdahil edilir

Kıbrıslı Türk medyasında son günlerde “Rusya KKTC’de konsolosluk açacak, Moskova’dan Lefkoşa’ya doğrudan uçuşlar olacak” minvalinde haberler yayınlanıyor..

Hoş bu ve benzeri haberleri sıkça rastlar olduk. Elbette bu belli bir maksat doğrultusunda yapılıyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu doğrudan uçuş iddiası külliyen yalandır. Bu yalan balonu havaya salanlar ise, bugüne kadar  pek çok konuda da söyledikleri  yalanlar ile bilinen bir söyledikleri ötekini tutmayan söyledikleri ile sürekli çelişen ekibin ta kendisidir. Zaten siz onları tanıyorsunuz.

Zira sürekli atıp tutuyorlar.

Maksatlı bir şekilde, bir müddetten bu yana bu mevzuyu tekrar tekrar gündeme getirmektedirler.. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Dışişleri Bakanı, Sayın Ulaştırma Bakanı vs.. Mütemadiyen hayal satan, gerçek dışı gündemlerin yaratıcısı rolünü üstlenmişler.. . Nitekim bu yalan bilgi de yatsıya kadar bile sürmedi.

Kıbrıs’ın kuzeyinden havaya bırakılan bu balon Rusya yetkilileri tarafından yalanlandı. Rus medyası gündeme gelen bu iddia üzerine Rus yetkililerine konunun aslı astarı var mı diye soruldu. . RIA Novosti gazetesi Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko’ya “doğrudan uçuş” meselesini sordu, aldığı cevap ise çok netti:

İddialar  “Doğru değil”

Yetmedi, Putin’in basın sözcüsü Dmitriy Peskov da doğrudan uçuşlar konusunda hiçbir karar alınmadığını söyledi.

Konsolosluk mevzusuna  gelince…

Malum bu balonun çıkış noktası da, Türkiye ve Kıbrıs Türk medyasıdır. Ve fakat Rus yetkililerin konsolosluk konusunda bir açıklaması olduğu konusu gerçektir.. Bir süreden beridir  Rusya’nın gündeminde olan  bir husustur bu ve zaten bilinen bir konudur. Lakin bunun hayat bulabilmesi için, yani kuzeyde Rusya konsolosluk açmak için  Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri ile görüşüyor. Ortaya koyduğu gerekçe ise son derece makul. Kıbrıs’ın kuzeyinde son yıllarda  artan Rus ilgisi ve burada oluşan Rus nüfusuna hizmet getirmek istiyor.

Bunun için de diplomasi yürütüyor.

Yani aslında bu evrelerde KKTC’yi  muhatap gören veya dikkate alan kimse yok. Zira Rusya KKTC’de ikamet eden Rus vatandaşlarına hizmet getirmek maksadıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin olurunu almaya çalışıyor.  Bu safhalarda KKTC otoritesi elbette yok. Ha ne zaman ki Rusya Kıbrıs Cumhuriyeti ile bu konuda yürüttüğü diplomasi olumlu bir seyir kazanır ve Kıbrıs’ın kuzeyinde temsilcilik veyahut konsolosluk açmak için gerekli mutabakat sağlanır işte o zaman KKTC yetkili makamlarının konuya müdahil edilir. Yoksa şimdi böyle bir durum söz konusu dahi değildir..

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu