EkonomiKıbrısManşetToplumTürkiye

Konut fiyatları arttı, dolandırıcılık başladı

Türkiye’de konut fiyatlarının en hızlı arttığı il olan İzmir’de dolandırıcıların türediğine dikkat çekildi.

İzmir’de 300-350 bin liralık 1+1 daireleri, 120 bin TL olarak gösterip, kapora dolandırıcılığı yapılıyor.

UCUZ KONUT ALDATMACASI… İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 30 Ekim 2020 depremi ve yüz yüze eğitimin başlaması sonrası konut talebinin arttığı, fiyatların da yükseldiği İzmir’de yurttaşların “ucuz konut ilanı” aldatmacasıyla dolandırıldığını söyledi. Yıkıcı deprem sonrasında sağlam konut talebinin arttığı İzmir’de ev kiralamak ve satın almak isteyenlerin sahte fotoğraf ve ilanlarla kandırıldığı bildirildi. Yaşanan duruma ilişkin konuşan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, internet üzerinden hayali ilanlarla yurttaşların dolandırıldığını anlattı.

 HAYALİ DAİRELERİ SATIYORLAR… Güleroğlu, bu konuda şunları söyledi: İnsanlar internete olmayan evlerin resimlerini koyuyorlar. Örneğin 2+1 lüks bir dairenin resimlerini koyup fiyatları 120-130 bin lira gösterip müşteri çağırıyorlar. Müşteriler de o evi alma hayaliyle buralara gidiyorlar. Sonra ‘Biz o evi sattık’ ya da ‘O ev size uygun değil’ diyerek başka evler satılıyor. Bu da şöyle uygulanıyor. Herkese belirli bir gün veriyorlar. Örneğin; size, ‘Cuma saat 15.00’te gelin’ diyorlar ama herkese aynı güne randevu veriyorlar. Siz kapının önüne geldiğinizde bir hareketlilik görüyorsunuz. ‘Aman daireyi kaçırmayayım’ deyip öne atlıyorsunuz. Size başka daireleri satıyorlar. Ancak, internetten gördüğünüz bu dairelerin hayali olduğu ortaya çıkıyor.”

DÖVİZ KRİZİ GİDEREK SEKTÖRÜ VURUYOR… Döviz krizine de değinen Mesut Güleroğlu, “Döviz bir anda artınca yapılan satışlar da bozuldu. Sözleşmelerden dolayı cezai şartlar ortaya çıksa da insanlar emlak yatırımlarını geri çekmeye başladı. Bazı müşterilerimiz yerlerini satmaktan vazgeçti. Satan kişi de %30-40 oranında fiyat artırdı. Şu anda telefonlarımız çalmıyor, gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Piyasadaki hareketlenmenin faiz düşmesiyle olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu