ManşetToplumTürkiye

Konut satışları düşüş eğiliminde

Ekim ayı emlak verileri yayımlandı. Emlakjet’in verileri satışların düştüğünü gösteriyor

Ekim ayı emlak verileri yayımlandı. Emlakjet’in verileri satışların düştüğünü gösteriyor.

10 AYDA 994 BİN EV SATILDI
Türkiye genelinde konut satışları Ekim’de geçen yılın aynı dönemine göre %8.7 azalarak 93 bin 761 olurken, 10 ayda %14.3 düşüşle 993 bin 835 olarak gerçekleşti. Ülke genelinde ipotekli konut satışları da %58 azalış göstererek 5 bin 577 olurken, ipotekli satışların toplamdan aldığı pay %5.9’a kadar indi. Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin ekim ayı emlak verilerini yayınlarken, şirket üst yöneticisi (CEO) Tolga İdikat, konut satışlarındaki düşüşten bahsederek, konut satın almak isteyenlerin düşük faizli kredi kampanyası beklentisinin sürdüğünü, böyle bir kampanyanın hayata geçmesi halinde satışların artacağını anlattı.

KİRA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ VAR
Emlakjet verilerine göre, Türkiye genelinde geçtiğimiz Ekim ayında bir önceki aya göre satılık fiyatlarında artış görülmezken, kiralık konut fiyatları %4 düştü. Kiralık fiyatlarında önceki ay da %4’lük düşüş yaşanmıştı. Kiralık-satılık konut arama trendi Ekim’de satılık konut lehine yükselişe geçti ve aramaların %56’sı satılık, %44’ü ise kiralık konutlar için yapıldı. Tolga İdikat açıklamalarında ayrıca, bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan ve il olma beklentisi taşıyan ilçelere yönelik yaptıkları araştırmadan bahsederek, en çok Alanya ve Bandırma ilçelerine yönelik bir il olma beklentisi bulunduğunu kaydetti.

ARAMADA LİDER BEYLÜKDÜZÜ
Emlakjet verileri ayrıca, en çok konut aranan iller arasında İstanbul’un ilk sırada yer aldığını gösterirken, megakent ilk kez hem satılık hem de aylık fiyat değişiminde görülen düşüşle dikkati çekti. Ekim’de İstanbul’da önceki aya göre satılık konut fiyatları %1, kiralıklar ise %3 düştü. En çok arama yapılan ilk 10’da satılık konutların fiyatı 4 ilde, kiralıkların ise 6 kentte düşüş gösterdi. Kiraların en çok düştüğü il %6 ile Antalya oldu. Beylikdüzü, ilçeler arasında konut arama sıralamasında lider olurken, onu Çankaya ve Bursa Osmangazi izledi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu