ManşetTürkiye

Konut satışları yüzde 18 düşüş gösterdi

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı konut satışları istatistikleri raporu ile depremin konut satış rakamları üzerindeki etkisi de ortaya çıkmış oldu. Depremin olumsuz etkisi ile konut satışları düştü

Türkiye genelinde Şubat ayında gerçekleştirilen toplam konut satışı 80 bin 31 adet olarak gerçekleşti

DEPREM, SATIŞLARA OLUMSUZ YANSIDI… Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, gayrimenkul sektörünün büyük bir merakla beklemiş olduğu Şubat ayına ilişkin konut satış istatistikleri raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor kapsamında 11 ili etkileyen ve Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan büyük deprem felaketinin konut satışlarını da olumsuz etkilediği görüldü. Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde Şubat ayında 81 il genelinde gerçekleştirilen toplam konut satışı 80 bin 31 adet olarak gerçekleşti. Rapora göre Türkiye genelinde en çok konut satılan il yine değişmedi ve 14 bin 980 adet konutun satıldığı İstanbul yine en çok konut satılan il olarak ilk sırada yer aldı.

2022 ŞUBAT AYINA ORANLA YÜZDE 18’LİK DÜŞÜŞ… 11 ilin etkilendiği Kahramanmaraş depremi ekonominin üzerindeki baskıyı arttırırken konut sektörü de yaşanan deprem nedeni ile olumsuz etkilendi. Açıklanan resmi rapora göre Türkiye’de konut satış rakamları 2022 yılının Şubat ayına oranla 2023 yılının aynı ayında yüzde 18 düşüş gösterdi. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,7 azalış göstererek 17 bin 357 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 21,7 olarak gerçekleşti. Ocak-Şubat döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 azalışla 33 bin 560 oldu. Yabancılara konut satışında da düşüş yaşanırken yüzde 27 düşüşle Şubat ayında yabancılar Türkiye’den 3 bin 350 adet konut satın aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu