EkonomiGenelKıbrısManşet

Konutta İskele’nin yıldızı daha parlak

Bölge yerli ve yabancı ziyaretçiler için tatil bölgesi olarak giderek daha çok tercih ediliyor

İskele ve bölgesindeki konutlar daha uygun fiyat ve ödeme fırsatları da sunuyor

İSKELE’DE EN AZ 1,200 SATILIK KONUT VAR… Kuzey Kıbrıs’ta konut satışlarında İskele bölgesi giderek daha popüler bir lokasyon haline geliyor. Girne ve bölgesi hala satışa sunulan konutlar açısından açık ara liderliğini sürdürmesine rağmen, her geçen gün alıcıların ve konut yatırımcılarının İskele ve Karpaz bölgesine olan ilgisi giderek yükseliyor. 7 Ekim itibarıyla yaptığımız piyasa araştırmasında İskele ve bölgesinde 1,200’ün üzerinde satılık konut bulunduğunu saptadık. Bu konutların yaklaşık 400’ü villa, ikiz villa, bungalov ve müstakil ev, yaklaşık 790’ı apartman dairesi, stüdyo, rezidans veya penthouse tipi dairelerden oluşuyor. Bölgedeki konutlar durumuna göre pazarda 25 bin sterlin ile 850 bin sterlin gibi geniş bir fiyat aralığında satılıyor.

İSKELE VE BÖLGESİNİN AVANTAJLARI NELERDİR? İskele ve bölgesinde konut yatırımı yapan yap-satçı firmalar ile emlakçılar özellikle Long Beach ve etrafında konumlanan markalı konut projelerine işaret ediyor. İskele bölgesinde konut projelerine yatırım yapan firmalar alıcılara biraz da bölgeye özgü bir tarzda daha avantajlı fiyat ve ödeme kolaylığı sunuyor. Fiyatlar, özellikle Girne bölgesindeki benzerlerine göre daha ucuz. Kolay ödeme ve daha ucuz fiyat alıcıları cezbediyor. Yatırımcı, İskele konut projeleri için kısa dönem kiralama ile gelir elde edebiliyor. Birçok yap-satçı firma aldığınız konutu kiralayarak, bu kiradan taksitlerinizi ödemenizi sağlıyor.

DENİZ KONUSUNDA GİRNE’DEN DAHA AVANTAJLI… İskele bölgesi deniz v denize ulaşım konusunda Girne’den çok daha avantajlı. Girne’den konut alan bir kişi denize ulamak için ya doğuya veya batıya doğru gitmek zorunda. Para ödemeden deniz suyuna ulaşmaları da çok zor. İskele’de özellikle Long Beach avantajı var. Birçok projede konutlar yürüyerek denize ulaşmanıza olacak şekilde konumlandırılıyor. Yazda veya kışta fark etmiyor, deniz yerinde duruyor. Üstelik Kıbrıs’ın dünyaca ünlü Dipkarpaz’daki Altın Kumsal da bu bölgeye çok yakın konumda. Lefkoşa’dan neredeyse iki saatte ulaştığınız Altın Kumsal sadece yarım saat uzaklıkta.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu