GenelManşetTürkiye

Konya’da kürekle köpek öldüren canilerin cezası belli oldu

Konya'da belediyeye ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, kürekle köpeğe vurarak öldüren ve haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen canilerin cezaları belli oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen vahşet infiale neden olmuştu. Bir köpeğin vahşice öldürüldüğü olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine barınakta görevli Murat B. ve Sefa Ç, 25 Kasım’da tutuklanmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan İddianamede, canilerin “Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme”suçundan 6’şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

CEZALARI BELLİ OLDU

Haklarında 6’şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak’a (28) önce 1’er yıl hapis cezası verildi. Bu ceza nitekli halden 1 yıl 6 aya çıkartıldı. Pişmanlıklarından dolayı ceza 1 yıl 3 ay indirilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

‘HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI’ (HAGB) NE DEMEK?

HAGB, “Hükmün açıklanmasinin geri bırakılması” ifadesinin kısaltmasıdır. HAGB kararı verilen sanığa ilişkin ceza, belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaz. Bu süre içinde kasıtlı olarak bir suç işlenmezse ya da HAGB şartlarına uyulursa, ceza kararı ortadan kaldırılır. Bu durumda, dava düşer ve ceza bireyselleştirilmiş olur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu