GenelKıbrısManşetTürkiyeVideo Galeri

Kooperatif Merkez Bankası soyguncuları Mersin’de ortaya çıktı!

2014 yılında Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankasına ait aracı durdurarak soyduğu ve 3 milyon TL’yle birlikte yurtdışına kaçtığı iddiasıyla halen aranan polis subayı Mustafa Çetereisi ile soygunun ardından tutuklanan ve serbest bırakılan kardeşi Bilay Çetereisi Mersin'de bir dolandırıcılık çetesinin üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı

2014 yılında Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankasına ait aracı durdurarak soyduğu ve 3 milyon TL’yle birlikte yurtdışına kaçtığı iddiasıyla halen aranan polis subayı Mustafa Çetereisi ile soygunun ardından tutuklanan ve serbest bırakılan kardeşi Bilay Çetereisi Mersin’de bir dolandırıcılık çetesinin üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

Dublör kullanarak sahte evrakla milyon TL’lik dükkanları başkasına sattıkları suçlamasıyla tutuklanan çetenin üyeleri arasında Mustafa Çetereisi ile Bilay Çetereisi de bulunuyor.

Mersin’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir çetenin üyeleri, sahte kimlikler ve dublör hazırlayarak dolandırıcılık yöntemiyle, başka bir vatandaşın dükkânına el koydu.

MERSİN’DE SAHTE KİMLİKLE DUBLÖR TUTUP, 2 DÜKKÂN SATTILAR

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışında yaşayan kişinin 1 milyon TL değerindeki 2 dükkânını 200 bin TL karşılığında başkasına sattıkları tespit edilen 8 kişilik çeteyi teknik ve fiziki takibe aldı.

7 GÖZALTI

Şüphelilerin tapudaki satış işlemlerinde, mal sahibine ait sahte kimlik düzenledikleri, kimlikte de benzer kişinin fotoğrafını kullandıkları belirlendi. Düzenlenen operasyonla şüphelilerden 7’si gözaltına alındı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

2 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, M.Ç. G.G. N.E. S.S. ve O.S. ise sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kooperatif Merkez Bankası’nın Lefkoşa’daki merkez şubesinden, Güzelyurt şubesine 3 milyon TL taşıyan ZJF 735 plakalı araç, 24 Temmuz 2014 tarihinde saat 10.30 sıralarında Mevlevi köyü yakınlarında seyrederken, Ford marka plakasız araçtan inen silahlı ve kar maskeli 2 kişi tarafından durdurulmuş ve soyulmuştu.

PARALARDAN HABER YOK!

KKTC tarihine geçen büyük soygun ile ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde 3 milyon TL’nin izine halen rastlanmadı.

KAYNAK: ENSONHABER

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu