KıbrısManşetToplum

Köpek hastanesi hayata geçecek

LAÇ Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Karşıyaka’da köpek oteli olarak kullanılan ve vatandaşlara rahatsızlık yaratan işletmelere, geçmişte verilen işletme izinlerini durduracaklarını açıkladı

LAÇ Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Karşıyaka’da köpek oteli olarak kullanılan ve vatandaşlara rahatsızlık yaratan işletmelere, geçmişte verilen işletme izinlerini durduracaklarını açıkladı.

BÖLGE HALKI RAHATSIZ
Karşıyaka’da köpek oteli olarak kullanılan işletmelerden yükselen sesler bölge vatandaşlarını rahatsız etti. Yakın çevresinde başka evlerin olduğu binalara köpek oteli için işletme izni verilmesi bölge halkının tepkisine neden olurken, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser konuyla ilgili açıklamada bulundu. Ataser, söz konusu bölgeye daha önceki yıllarda hayvan çiftliği izni verildiğini, fakat sonrasında ilgili bölgeye köpek hoteli yapıldığını kaydetti. Ataser, vatandaşlardan gelen şikâyetleri dikkate alarak verilen izni durduracaklarını belirtti.

GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK
Diğer bölgelerdeki insanların Karşıkaya’ya sahipsiz köpekleri bıraktığına vurgu yapan LAÇ Belediyesi Başkanı Ataser, “Yasal boşluklardan dolayı sokaklar başıboş köpekle doldu” ifadelerini kullandı. Sahiplendirme uygulamasının yanında bölgede köpek hastanesini de hayata geçireceklerine vurgu yapan Ataser, “Ülkede benzeri olmayan bir çalışmaya imza atacağız” diye konuştu. Ataser, saldırgan köpeklerden dolayı çocukların yolda yürüyemediğine dikkat çekerek, “Kısırlaştırma da bu sorunun çözmüyor. Gerekli adımları atacağız” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu