GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Korkmazhan: 23 Ocak siyasi tarihimizin en düşük katılımlı seçimi olarak kayıtlara geçmiş bulunmaktadır

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklama ile seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklama ile seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Abdullah Korkmazhan, 2022 Erken Genel Seçimi’nin sol ve demokrasi güçleri adına büyük bir başarısızlık ile sonuçlandığını belirtirken, federal çözüm yanlısı güçlerin ciddi bir kan kaybına uğradığını, sağ ve statükocu güçlerin daha da güçlendiğini kaydetti.

Korkmazhan, bu sonucun temel nedeninin, ortak bir program etrafında demokratik birliktelik sağlanmamasından dolayı kaynaklandığını belirtirken, Sol Hareket olarak seçim öncesi sürecinde ortak program ve en geniş demokratik yurtsever birliğin oluşturulması yönünde yaptıkları önerilerin gereken ciddiyetle değerlendirilmediğini ifade etti.

Sol ve demokrasi güçlerinin yaşadığı bu başarısızlığın en büyük sorumlularının, demokratik birlik çalışmalarını ısrarla reddeden ve kişisel hesaplarını ön planda tutanlar olduğunu belirten Korkmazhan, 2022 Erken Genel Seçimi katılım oranını değerlendirerek şöyle devam etti:

“Diğer yandan, 23 Ocak seçimleri siyasi tarihimizin en düşük katılımlı seçimi olarak kayıtlara geçmiş bulunmaktadır.

Toplumun önemli bir bölümü sandığı boykot etmiştir. Sandığı boykot ederek, oy kullanmayanların büyük oranda ilerici ve yurtsever kesimler olduğu açıktır.

Sandığı boykotun temelinde de rejime ve rejim partilerine olan güvensizlik ve inançsızlık, emek, demokrasi ve barış güçlerinin demokratik birliğinin oluşturulamaması, seçenek yaratılamaması bulunmaktadır.

Seçim sonuçları, emek, demokrasi ve barış güçlerinin en geniş demokratik birliğinin önemini bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Şayet seçim öncesi güç birliği çalışmaları başarılı olmuş olsaydı, bugün çok farklı ve başarılı bir sonuç elde edilebileceği açık ve nettir.

Kıbrıs’ta bölünmüşlüğü kalıcılaştırma, Kıbrıs’ın kuzeyini sömürgeleştirme ve ilhak etme politikası, bu ülkenin yurtseverleri ve toplum olarak karşı karşıya olduğumuz en büyük tehdittir.

Sol Hareket olarak, önümüzdeki dönemde ayrılıkçı rejime ve Kıbrıs’ın kuzeyinin vilayetleştirilmesi çabalarına karşı tüm muhalif ve ilerici güçler ile en geniş demokratik yurtsever birliği oluşturma, meydanlarda, sokaklarda, seçim süreçlerinde, kısacası yaşamın her alanında mücadeleyi ortaklaştırma ve büyütme hedefi ile çalışmalarına devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu