GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Korkmazhan: Bir an önce aşı olun 

Korkmazhan yaptığı paylaşımda, covid-19 vakalarının rekorlar kırmasının şaşılacak bir durum olmadığını belirtirken, rekor kıran vaka sayılarının sebebinin yönetenlerin yanında toplumsal bir sorumsuzluktan kaynaklandığını belirtti. 

Gıynık Sosyal Medya

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile “Bir an önce aşı olun” çağrısında bulundu. 

Korkmazhan yaptığı paylaşımda, covid-19 vakalarının rekorlar kırmasının şaşılacak bir durum olmadığını belirtirken, rekor kıran vaka sayılarının sebebinin yönetenlerin yanında toplumsal bir sorumsuzluktan kaynaklandığını belirtti. 

Toplumun henüz neredeyse yarısının aşılanmadığına dikkat çeken Korkmazhan, aşılanmanın yanı sıra temaslı olduğunu bilmesine rağmen test yapmayan ve kendini izole etmeyerek, rahat bir şekilde hayatına devam eden insan sayısının oldukça fazla olduğunu belirtti. 

Korkmazhan, aşı olmaz ve temaslı olunduğu bilinmesine rağmen sorumsuzca hareket etmeye devam edilirse, çocuklarımızın eğitiminden, sağlık çalışanlarının sabrından ve sosyo-ekonomik yaşamdan çalınacağını belirtirken, günün sonunda yaşanılacak can kayıplarından hepimizin sorumlu olacağını belirtti. 

Abdullah Korkmazhan, bir an önce aşı olunması ve temaslı olanlara test yapıp sonuç çıkana kadar izole olunması çağrısında bulunurken, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyun.” ifadelerini kullandı. 

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ın paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Covid-19 vakalarının rekorlar kırması şaşılacak değil anlaşılır bir durum.  

Toplumun neredeyse yarısı hâlâ aşılanmadı.  

Bunun yanı sıra temaslı olduğunu bilmesine rağmen test yapmayıp, kendini izole etmeyen ve rahat bir şekilde gezmeye devam eden insan sayısı oldukça çok. 

Tabi denetim ve temaslı takip olmadığını söylememe gerek yok. 

Bu yönetenlerin beceriksizliği yanı sıra toplumsal bir sorumsuzluktur.  

Kimse kusura bakmasın. Aşı olmaz, temaslı olduğunuzu bilmenize rağmen sorumsuzca hareket etmeye ve maske, mesafe, hijyen kurallarına uymamaya devam edilecekse, çocuklarımızın eğitiminden, sağlık çalışanlarının sabrından ve sosyo-ekonomik yaşamımızdan çalmaya devam edecek, yaşanacak can kayıplarının sorumlusu hepimiz olacağız. 

Bir an önce aşı olun. 

Temaslıysanız test yapıp sonucu çıkana kadar izole olun.  

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyun.” 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu