KıbrısManşetSiyasetToplum

Korkmazhan, Brüksel’de temaslarda bulunarak “federal çözüm”ün acileyetine dikkat çekti

Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Korkmazhan, AKEL’in davetlisi olarak 4-7 Aralık tarihlerinde pek çok Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk örgüt temsilcileri ve katılımcılar ile birlikte Brüksel’e giderek, çeşitli siyasi temaslarda bulundu

Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Korkmazhan, AKEL’in davetlisi olarak 4-7 Aralık tarihlerinde pek çok Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk örgüt temsilcileri ve katılımcılar ile birlikte Brüksel’e giderek, çeşitli siyasi temaslarda bulundu ve 6 Aralık Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen “Kıbrıslıtürkler ve AB-Kıbrıs’ın Yeniden Birleşmesine İlişkin Perspektifler” başlıklı toplantıya katıldı.

Brüksel’de gerçekleştirdiği temas ve toplantılar çerçevesinde, Kıbrıs’ta federal çözümün aciliyetine dikkat çeken Korkmazhan, çözümsüz geçen zamanın tüm Kıbrıslıların aleyhine olduğunun altını çizdi.

Avrupa Birliği’nin erken federal çözüm ve birleşik Kıbrıs mücadelesine destek olması gerektiğini, Kıbrıslıların yeniden birleşmiş bir ülkede, barış içinde yaşamak istediklerini kaydeden Korkmazhan, esas görevin Kıbrıs çözüm güçlerine düştüğüne dikkat çekti.

Kıbrıslıtürk, Kıbrıslırum, tüm çözüm güçlerinin alışılmış yöntemleri ve mücadele biçimlerini sorgulamaları ve yeni yollar denemeleri gerektiğini vurgulayan Korkmazhan, “Kıbrıslılar olarak, temas ve diyalog kurmanın ötesine geçmeli, nasıl bir çözüm, nasıl bir ortak vatan istediğimizi tasarlamalı ve ortak mücadeleyi büyütmeliyiz. Yabancı ülkelerin ve toplum liderlerinin insafına bırakacağımız bir süreç Kıbrıs’ı erken çözüme taşımayacaktır. Bu gerçeği Crans Montana’da yaşayarak gördük” dedi.

Kıbrıs sorununun çözüm çerçevesinin belli olduğunu, BM parametreleri ve Guterres Çerçevesi’nin sorunu çözüm eşiğine getirdiğini kaydeden Korkmazhan, “yapmamız gereken, Kıbrıs çözüm güçleri olarak, bürokratik müzakere süreçlerine alternatif ve paralel müzakere ve çözüm süreçleri yaratmak, çözümü kendi kalemimiz ile yazmaktır. Bu bağlamda, çözüm yanlısı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkın katılımını sağlayacağımız çözüm komisyonları oluşturmalı ve halk olarak sürece müdahale de bulunmalıyız” dedi.

Sol Hareket’in erken federal çözüm ve ortak vatan mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüreceğini belirten Korkmazhan, her platformu bu yönde değerlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu