KıbrısManşetSiyasetToplum

Korkmazhan: Doktor ve sağlık çalışanları insanca çalışma koşullarına kavuşturulmalı

Bağımsız milletvekili adayı Dr. Abdullah Korkmazhan, seçim ziyaretleri kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ni ziyaret etti ve TIP-İŞ yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaret çerçevesinde yaptığı açıklamada, doktor ve sağlık çalışanlarının çok zor şartlarda hizmet vermeye çalıştığını belirten Korkmazhan, atanmış UBP-DP-YDP hükümetinin kamusal ve nitelikli sağlık sistemini çökerttiğini, ülke de ilaç olmadığını, hastane de tıbbi malzeme ve ilaç sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

“Hastanede gaz bezi bile yok. Ameliyatlar, tedaviler aksıyor. Doktor ve sağlık çalışanları çok zor şartlarda ve imkânsızlıklar içerisinde hizmet vermeye çalışıyor. İlaç ve tıbbi malzeme taleplerine Sağlık Bakanlığı’nın verdiği yanıt “yoktur” şeklindedir. Soruyoruz, ne yapsın doktorlar? Hastalara muska mı yazsın?” diyen Korkmazhan, başta kanser, diyabet, nörolojik ve psikiyatrik hastalıklar gibi kronik hastalığa sahip olan hastaların yaşadıkları mağduriyetlerin had safhalarda olduğunu kaydetti.

Sağlıktaki en büyük sorunlardan birinin doktor ve çalışan eksikliği olduğunu, sağlıkta her görevin çok önemli olduğunu kaydeden Korkmazhan, liyakate dayalı gerekli doktor ve sağlık çalışanı ihtiyacının biran önce sağlanmasını talep etti.

Devlet hastanelerinin ciddi altyapı sorunları bulunduğunu ve olası bir depreme dayanıklı olmadıklarını vurgulayan Korkmazhan, altyapı sorunlarını ve depreme dayanıklılık çalışmalarını planlaması ve hayata geçirmesi gerekenlerin üç maymunu oynadığının altını çizdi.

Sağlıkta şiddet, güvenlik ve taşeronlaşmanın önemli diğer sorunlar olduğuna dikkat çeken Korkmazhan, “Sağlığa bütçeden ayrılan pay arttırılmalıdır. Bütçede yer alan gereksiz birçok harcama ve israf kalemi kaldırılmalı, sağlıkta yaşanan sorunların çözümüne aktarılmalıdır” dedi.

Korkmazhan, doktor ve sağlık çalışanlarının insanca çalışma koşullarına kavuşturulması, herkesin adil, çağdaş, nitelikli ve ücretsiz kamusal sağlık hizmeti alabilmesi için mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu