KıbrısManşet

Korkmazhan: Gerilimi tırmandırmayın

Korkmazhan paylaşımında, gerilimi tırmandıran hareketlere biran önce son verilmesi çağrısı yaparken, bu durumun Türk ve Kıbrıs halkı için yararlı olmadığını savundu

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Sol Hareket Lideri Abdullah Korkmazhan sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Korkmazhan paylaşımında, gerilimi tırmandıran hareketlere biran önce son verilmesi çağrısı yaparken, bu durumun Türk ve Kıbrıs halkı için yararlı olmadığını savundu.
Korkmazhan’ın sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde:
“BM Güvenlik Konseyi’nin ardından Avrupa Parlamentosu’da, Maraş konusunda BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği ve Doğu Akdeniz’de izlediği gerginlik politikası gerekçeleri ile Türkiye’yi kınadı ve katı yaptırımların uygulanmasına dair düzenlemeyi onayladı. Yaptırımların uygulanıp, uygulanmayacağı 10-11 Aralık AB Konseyi toplantısında kararlaştırılacak.
İç politikaya malzeme yaratma telaşı ile Maraş ve Doğu Akdeniz’de izlenen provokatif ve gerginliği tırmandıran politikalara derhal son verilmelidir. Bu politikalar ne Türkiye halklarının ne de Kıbrıs halkının çıkarına değildir. Barış herkesin ortak çıkarınadır.
Müzakere süreci biran önce Guterres Çerçevesi temelinde başlamalı ve Kıbrıs sorununda BM güvenlik Konseyi kararları temelinde kapsamlı çözüm sağlanmalıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu