GenelKıbrısManşetSiyaset

Korkmazhan: Kadın üreticilerin oluşturduğu kooperatif tüm ülke ekonomisi için örnektir

Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Abdullah Korkmazhan, beraberindeki heyet ile birlikte Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi’ni ziyaret ederek, kooperatif yetkilileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

Kadın üreticilerin oluşturduğu kooperatifin tüm ülke ekonomisi için örnek teşkil ettiğini kaydeden Korkmazhan, ekonominin üretim ve kooperatifleşme temelinde yeniden planlanması gerektiğini kaydetti.

Kadının ev içi emeğinin ve üretici kadınların emeğinin görmezden gelinmemesi, emekçi, üretici kadınların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılması gerektiğinin altını çizen Korkmazhan, “tüm çalışanlar gibi kadın çalışanların, üreticilerin kuralsız, güvencesiz, sendikasız çalışması yasaklanmalı, sendikalaşma zorunlu hale getirilmelidir” dedi.

“Kooperatif Merkez Bankası ve iştirakleri gerçek sahipleri olan köy kooperatifleri ve üreticilere devredilmelidir. Kooperatifçilik desteklenmeli, köylülerin, üreticilerin, esnaf ve zanaatkârların örgütlenmesi teşvik edilmelidir” diyen Korkmazhan, “Her toplumun varlık temeli üretimdir. Üretmeyen, üretime önem vermeyen toplumlar yoksul, bağımlı ve edilgen bir yaşama mahkûm olurlar. Kıbrıslıtürk toplumuna dayatılan üretimden kopuk, yoksul, bağımlı ve edilgen ekonomi yaklaşımını ve siyasi iradesine müdahaleleri reddediyoruz” dedi.

Ekonominin baştan aşağı çevreci ve yeşil politikalarla şekillendirilmesi, aşırı tüketime değil ekolojik dengeye saygılı, ölçülü üretime dönük olarak yeniden örgütlenmesi ve bu doğrultuda rasyonel bir şekilde planlanması gerektiğine dikkat çeken Korkmazhan, “Üretime dayalı bir ekonomi ve yaşam kurmak için mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu