KıbrısManşetSiyasetToplum

Korkmazhan: Murat Şenkul popülizm yapıyor

ÖZEL HABER

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Girne Belediyesi Başkanı Şenkul’u yerden yere vurdu…

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul bu sabah; yıkılan Hirondel Çemberi’nin yerine yapılan ışıklı kavşağa Rauf Raif Denktaş Meydanı isminin verildiğini açıkladı. Belediye Meclisi’nde alınan kararın resmiyete döküleceğini kaydeden Şenkul’a tepki gecikmedi Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Murat bey popülizm yapacak diye Denktaş ile yıllarca zulüm ettiği isimleri aynılaştırmaya çalışması kabul edilemezdir” sözleriyle Şenkul’u yerden yere vurdu.

Yaptığı açıklamda, “Bu karara sevinenler olacağı gibi çok hoşuna gitmeyenler de olacaktır” diyerek tepkilerin geleceğini öngören Şenkul’un, “Bu karar vesilesi ile kentimizin birçok noktasında isimlerini görmekten mutluluk duyduğumuz Ziya Rızkı, Naci Talat, Dr. Fazıl Küçük, A. Mithat Berberoğlu, Salih Miroğlu, Mustafa Çağatay, Osman Örek ve şimdi de Rauf Raif Denktaş’ı saygı ile anıyoruz” ifadelerini kullanması da Korkmazhan’ın tepkisini çekti.

“Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Hirondel meydanın isminin Rauf Raif Denktaş Meydanı olarak değiştirildiğini duyurdu. Ziya Rızkı, Naci Talat, Dr. Fazıl Küçük, A. Mithat Berberoğlu, Salih Miroğlu, Mustafa Çağatay, Osman Örek’e atıfta bulunarak, ‘biz birlikte Girneyiz’ vurgusu yaptı” diyen Korkmazhan, “Her şeyden önce tarihi Hirondel isminin kaldırılmasını protesto ediyorum. Bunun yanında Murat bey popülizm yapacak diye Denktaş ile yıllarca zulüm ettiği isimleri aynılaştırmaya çalışması kabul edilemezdir” sözleriyle bu karara sert tepki gösterdi.

“Denktaş, yıllarca Murat beyin partililerine, CTP’lilere kan kusturdu. Karşısına aday çıkan Berberoğlu adaylıktan geri çekilsin diye şakağına silah dayandı, ailesi ile tehdit edildi. Ziya Rızkı’ya ve birçok muhalife yapılanlar malum” diyen Korkmahan, “Özker Özgür ve Naci Talat’ı ömürleri boyunca her türlü baskı, tehdit ve şantaj ile susturmaya çalıştı. Kavazoğlu, Fazıl Önder, Ahmet Yahya ve daha nicesi TMT tarafından katledildi. Yapılması gereken Denktaş’ın ismini meydana vermek değil, onu tarihle yargılamaktır” sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu