GenelKıbrısManşetSiyaset

Korkmazhan: NKL’deki belirsizlik bir an önce ortadan kaldırılmalıdır

Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Abdullah Korkmazhan, beraberindeki heyet ile birlikte Mağusa Namık Kemal Lisesi’ni ziyaret etti.

Namık Kemal Lisesi’nin inşaatı devam eden bir alan da ve konteynerler de eğitim yılını kapattığını, yeni eğitim dönemine yönelik belirsizliğin hakim olduğunu kaydeden Korkmazhan, “Öğretmenlere hakaret etmekle gün geçiren Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na soruyoruz. Yeni eğitim yılına yönelik bir planlamanız var mı? Namık Kemal Lisesi ve eğitimdeki belirsizlik umurunuzda mı?” dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin önce çadırlarda, ardından konteynerler de eğitime zorlanmasının utanç verici olduğunu, Külliye’ye ve gereksiz israflara kaynak ayıranların, kaynak yok diyerek eğitimi kaderine terk ettiklerini kaydeden Korkmazhan, kamusal eğitime bütçeden ayrılan payın arttırılmasını talep etti.

“Esas olan kamusal eğitimin kalite ve niteliğinin arttırılmasıdır. Bu yönde mücadele vermeye devam edeceğiz” diyen Korkmazhan, Namık Kemal Lisesi’ndeki belirsizliğin biran önce ortadan kaldırılması ve yeni eğitim yılından öğrenci ve öğretmenlerin güvenli bir ortamda eğitime başlamaları için gerekli çalışmaların tamamlanmasını talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu