GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Korkmazhan: Sağlığı özelleştirmeci ve kurultay hesaplarına odaklanan bu anlayışı şiddetle protesto ediyoruz 

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, pandemi ile mücadele ve sağlık alanında atılan özelleştirmeci adımların kabul edilemez olduğunu belirtirken, “Sağlık bir insan hakkıdır.” ifadelerini kullandı. 

Gıynık Sosyal Medya

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, pandemi ile mücadele ve sağlık alanında atılan özelleştirmeci adımların kabul edilemez olduğunu belirtirken, “Sağlık bir insan hakkıdır.” ifadelerini kullandı. 

Korkmazhan yaptığı açıklamada, dün alınan ve bugün Resmî Gazete’de yayımlanan Antijen, PCR testleri ve karantina masraflarının ücretlendirmesinin, pandemi ile mücadeleyi bıraktık anlamına geldiğini belirtirken, sağlık hizmetlerinin bir insan hakkı olduğunu, meta olmadığını ve bundan dolayı alınıp, satılma yapılamayacağını, ücretsiz ve erişilebilir sağlık hizmetinin herkese eşit bir şekilde sunulması gerektiğini vurguladı. 

Korkmazhan, sağlıkta özelleştirmeci uygulamalar yapan ve pandemi yönetimine değil kurultay hesaplarına odaklanan bu anlayışı şiddetle protesto ettiklerini belirtirken, “Kaynaklar yetersiz söylemleri laftır.” ifadesini kullandı. 

Kaynakların partizanca istihdam ve atamalara, makam araçlarına, müdür ve müşavirlere, astronomik maaş ve ayrıcalıklara, vergi aflarına, örtülü ödeneklere ve askeri harcamalara kullanıldığı için sağlığa, eğitime ve halka ayıracak bir şey kalmadığını belirten Korkmazhan, “Her kararı ve adımı ile daha büyük yıkıma neden olan atanmış azınlık hükümetine karşı irade ve demokrasi temelinde en geniş demokratik birlik ve ortak muhalefet programı ile bir araya gelmemiz artık hayatidir.” ifadelerini kullanarak bir araya gelme çağrısında bulundu. 

Sol Hareket tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

“Sağlık bir insan hakkıdır.  

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, pandemi ile mücadele ve sağlık alanında atılan özelleştirmeci adımların kabul edilmez olduğunu belirtti. 

Açıklamanın devamı şu şekilde; 

Antijen-PCR testlerini ve karantina masraflarını herkes cebinden ödeyecek demek, pandemi ile mücadeleyi bıraktık demektir. 

Bunun yanında Sağlık bir insan hakkıdır. Meta değildir. Alınıp, satılamaz. Ücretsiz ve erişilebilir sağlık hizmeti herkese eşit bir şekilde sunulmalıdır. 

Sağlığı özelleştirmeci ve pandemi yönetimine değil kurultay hesaplarına odaklanan bu anlayışı şiddetle protesto ediyoruz. 

Kaynaklar yetersiz söylemleri laftır. 

Kaynaklar, partizanca istihdam ve atamalar, makam araçları, müdür, müşavirler, astronomik maaş ve ayrıcalıklar, vergi afları, örtülü ödenekler ve askeri harcamalar için kullanıldığı için sağlığa, eğitime, halka ayıracak birşey kalmamaktadır.  

Her kararı ve adımı ile daha büyük yıkıma neden olan atanmış azınlık hükümetine karşı irade ve demokrasi temelinde en geniş demokratik birlik ve ortak muhalefet programı ile bir araya gelmemiz artık hayatidir.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu