GenelKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Korkmazhan: “Türkiye yangınlar ile mücadelede en başarısız ülkeler içerisinde”

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, sosyal medya hesabından Türkiye’de ki orman yangınları felaketlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Korkmazhan, dünyanın birçok noktasında meydana gelen yangınların, ekolojik yıkım ve küresel ısınmadan kaynaklandığını belirtirken, felaketlerin asıl nedeninin kapitalizm olduğunu ve bir an önce kurtulamaz ise yaşamı tehdit eden felaketlerin devam edeceğini belirtti.  

Türkiye’de devam eden yangın felaketi nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu aktaran Korkmazhan, Türkiye’nin yangınlar ile mücadele de en başarısız ülkeler arasında yer aldığını, bunun sebebinin ise mevcut iktidar ve izlediği politikaların olduğunu belirtti. 

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ın paylaşımının devamı şu şekilde: 

“Dünyanın birçok noktasında meydana gelen yangınlar büyük oranda ekolojik yıkım ve küresel ısınmanın bir sonucu. İnsanlık kapitalizmden bir an önce kurtulamaz ise yaşamı tehdit eden benzer felaketler ne yazık devam edecek.  

Her yerde olduğu gibi Türkiye’de de devam eden yangın felaketi nedeniyle acı duyuyoruz.  

Türkiye yangınlar ile mücadele de ne yazık ki en başarısız ülkeler içerisinde yer alıyor. Bunun en büyük nedeni mevcut iktidar ve izlediği politikalardır. 

Türkiye gibi orman zengini bir ülkenin yangın uçağı yok! Ancak neredeyse her bakanının özel jeti, onlarca uçan ve uçmayan Sarayı var! 

Türkiye halklarına geçmiş olsun diler, yanan her bir ağacın sorumlusu olan mevcut iktidarın bunun bedelini ödeyeceği günün yakın olmasını umut ederim.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu