GenelKıbrısManşetSiyaset

Korkmazhan: Yalnızca karma oy üzerinden yürütülen tartışma yetersiz ve çözüm odaklı olmaktan uzaktır

Gıynık Sosyal Medya

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mevcut koşullarda karma oyun kaldırılmasının demokratik bir adım olmayacağını belirtti. 

Sol Hareket Genel Sekreteri Korkmazhan, aynı zamanda karma oy sisteminin de örgütlülüğü ve siyaset üretmeyi deforme ettiğini belirtirken, bunun yerine kişiler ile populizmi güçlendirdiğini de unutmamak gerektiğini ifade etti. 

Abdullah Korkmazhan, esas olması gerekenin siyasi düşüncelerin ve ortaya koyulan politikaların seçilmesi gerektiğini belirtirken, “bakkaldan iyi domadez seçer gibi “iyi insan” seçmek olmamalıdır” dedi. 

Korkmazhan, yalnızca karma oy üzerinden yürütülen tartışmanın yetersiz ve çözüm odaklı olmaktan uzak olduğunu belirterek, “Esas olan seçime seçim deme koşullarının oluşturulması, sendikalaşma ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması, kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılması, seçim barajının kaldırılması, yeni bir siyasi partiler ve seçim yasasının yapılmasıdır.” dedi. 

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ın paylaşımı şu şekilde: 

“Mevcut koşullarda karma oyun kaldırılması demokratik bir adım olmayacaktır. 

Aynı zamanda karma oy sisteminin örgütlülüğü ve siyaset üretmeyi deforme ettiği ve bunun yerine kişiler ile popülizmi güçlendirdiğini de unutmamak gerekiyor. 

Esas olan siyasi düşüncelerin ve ortaya koydukları politikaların seçilmesi, bakkaldan iyi domadez seçer gibi “iyi insan” seçmek olmamalıdır.  

Bu bağlamda yalnızca karma oy üzerinden yürütülen tartışma yetersiz ve çözüm odaklı olmaktan uzaktır. 

Esas olan seçime seçim deme koşullarının oluşturulması, sendikalaşma ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması, kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılması, seçim barajının kaldırılması, yeni bir siyasi partiler ve seçim yasasının yapılmasıdır.” 

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu