KıbrısManşet

Korkmazhan’dan Anayasa Değişikliği’ne ‘Hayır’

Sol Hareket Başkanı Abdullah Korkmazhan, Anayasa Değişikliği'ne 'Hayır' dedi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Sol Hareket Başkanı Abdullah Korkmazhan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Anayasa Değişikliği konusundaki fikirlerini paylaştı.

11 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte gerçekleşecek Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısının arttırılmasını öngören Anayasa Değişikliği oylamasında Hayır oyu kullanacağını açıklayan Korkmazhan, sorunun yargıç sayısının yetersiz olmasından ziyade, antidemokratik bir sistemin getirilmeye çalışılması olduğuna dikkat çekti.

Anayasa’da yer alan geçici 10. Madde’nin olduğu sürece diğer maddelerin hiçbir anlam ifade etmediğini ve Geçici 10. Madde’nin tüm yetkiyi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne vermek olduğunu söyleyen Korkmazhan, “Anayasa hükümsüzdür” dedi.

Korkmazhan, halkın zekası ile dalga geçildiğini, yeni, sivil ve demokratik bir anayasa yerine, tepeden inmeci bir yaklaşım ile antidemokratik anayasa ve kurulu rejimi makyajlanarak sürdürülmek istendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Anayasa Değişikliğine HAYIR!

11 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte gerçekleşecek Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısının arttırılmasını öngören Anayasa Değişikliği oylamasında Hayır oyu kullanıyoruz.
Sorun yargıç sayısının yetersiz olması değil, sorun antidemokratik sistemdir. Yargıç sayısının arttırılması ile mahkemelerin iş yükünün azaltılacağı ve yargının daha hızlı karar üreteceği söylemi tamamen gerçek dışıdır.
29 Haziran 2014’de gerçekleşen Anayasa Referandumunda olduğu gibi halkın zekası ile dalga geçilmekte, yeni, sivil ve demokratik bir anayasa yerine, tepeden inmeci bir yaklaşım ile antidemokratik anaysa ve kurulu rejim makyajlanarak sürdürülmek istenmektedir. Halkımız 29 Haziran 2014’de olduğu gibi ezici çoğunlukla bu oyuna dur diyecektir.
Anayasa’da geçici 10. Madde olduğu sürece istediğiniz maddeyi değiştirin, hiçbir anlam ifade etmez. Geçici 10. Madde tüm yetkiyi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne vermektedir. Anayasa hükümsüzdür.
Esas olan geçici 10. Maddenin kaldırılacağı, kendi kurumlarımızda söz sahibi olacağımız, kendi kendimizi yöneteceğimiz, federal çözüm odaklı, özgürlükçü, eşitlikçi, laik, demokratik ve sivil yeni bir Anayasa yapmaktır.
Dolayısı ile Anayasaya Değişikliğine karşı verilecek her hayır oyu demokratikleşme ve sivilleşme talebini güçlendirecektir.
Diğer yandan bu meclis yeni anayasa çalışması yapamaz. Bu meclis meşru değildir. Bu meclise güven duyulmamaktadır. İstifa etmeliler ve halkın iradesi ile şekillenecek yeni meclis yeni anayasa çalışmasını başlatmalıdır. Yeni anayasa süreci meclis duvarları içerisinde değil, halkın ve örgütlü tüm kesimlerin demokratik katılımcılığı ile hazırlanmalıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu