GenelKıbrısManşetSpor

“Körler sağırlar birbirini ağırlar” basketbol ligi!

Ülke basketbolu takım sayısı bakımından tarihin en kötü dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz sezon LAÜ, bu sezon da YDÜ ve DAÜ’nün çekilmesiyle Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde yeni sezon öncesi takım sayısı tarihte ilk kez 4’e düşmüş durumda.

Ülke basketbolu takım sayısı bakımından tarihin en kötü dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz sezon LAÜ, bu sezon da YDÜ ve DAÜ’nün çekilmesiyle Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde yeni sezon öncesi takım sayısı tarihte ilk kez 4’e düşmüş durumda.

KAN KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLEMEDİ

KKTC Basketbol Federasyonu yönetimi, basketbolun kan kaybetmesinin önüne geçemedi ve ülke basketbolu takım sayısı bakımından tarihin en kötü sürecine girdi. 2021-2022 Basketbol Sezonu Büyük Erkekler Ligi öncesi hazırlık niteliği taşıyan Açılış Kupası’nda kura çekimi gerçekleştirilirken en çok dikkat çeken konu ise turnuvada 4 takımın yer alacak olması oldu. Turnuvada Koop, Soyer, GAÜ ve Çetinkaya takımları mücadele edecek.

TAKIM SAYISI TARİHTE İLK KEZ 4’E DÜŞTÜ

Son yıllara bakıldığında en az 6-7 takımla oynanan Basketbol Büyükler Erkekler Ligi’ndeki takım sayısı bu dönem tarihte ilk kez 4’e düşmüş durumda. Geçtiğimiz sezon LAÜ’nün lige girmemesinin ardından, bu sezon ise YDÜ ve DAÜ de basketbola karşı bir tepki koyarak lige katılmama kararı aldı. Ligin 4 takımla oynanması beklenirken bu konuda yönetimin girişimleri sürüyor ancak henüz kesin bir sonuç alınamadı.

YÖNETİME KARŞI TEPKİ Mİ VERİLİYOR

Federasyon tarafından geçtiğimiz sezon ilk kez oynanan Açılış Kupası öncesi yaşanan sahte lisans skandalı ile yapılması unutularak yasa ve tüzüklere aykırı şekilde mali genel kurul gerçekleştirilmesi ayrıca kulüplerle olan ilişkiler konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle takımların ligden çekilmesinin yönetime karşı bir tepki niteliğinde olduğu düşünülüyor.

VAATLER TAM TERSİNE İŞLEDİ

Federasyonun en önemli vaatlerinden olan Kadınlar Ligi’nin yeniden başlatılması ve Büyük Erkekler Ligi’ndeki takım sayısının da arttırılması hedefi bu sezon itibariyle tam tersine işledi. Kadınlar Ligi ile olumlu ilgili hiç bir gelişme yaşanmazken Büyük Erkekler Ligi’ndeki takım sayısı da artacağına tarihin en düşük seviyesine geriledi. Böylece basketbolun marka değerini arttırmak isteyen yönetim, takım sayısındaki düşüşün ise önüne geçemedi.

BASKETBOL CAMİASI REAKSİYON YETİSİNİ KAYBETMİŞ

Bu durumun en ilginç kısmı ise yaşanan bu sıkıntılara rağmen, ne ligde yer alan mevcut kulüpler ne ligden çekilen kulüpler ne de basketbol camiası hiç bir konuya tepki göstermiyor, ses vermiyor, açıklama yapmıyor ve suspus durarak basketbolun bu durumlara düşmesine seyirci kalıyor. Hal böyle olunca ligi oynayacak 4 takım da federasyon da her şeyden memnun ki bu durum “Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar” atasözünü akıllara getiriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu