KıbrısManşetToplum

Kormacit halkı yaralarını sarıyor

Sel sularına teslim olan Kormacit köyünün sakinleri, sel baskını nedeniyle sular altında köylerinin yaralarını sarmak için el birliği ile çalışıyor

SDEVRİM DEMİR

Sel sularına teslim olan Kormacit köyünün sakinleri, sel baskını nedeniyle sular altında köylerinin yaralarını sarmak için el birliği ile çalışıyor.

KENDİ YARALARINI SARIYORLAR
Kötü hava koşullarının sebebiyet verdiği 119 kg ile en çok yağışı alan Kormacit köyünde de şiddetli yağmur olumsuz etkisini gösterdi. Sel sularına teslim olan Kormacit köyünün sakinleri, el birliğiyle yaralarını sarmaya çalışıyor. Sel baskını nedeniyle sular altında kalan birçok evde temizlik çalışmaları devam ederken, köy kahvehanesinin de temizlenmeye başladığı öğrenildi. Taşan derenin getirdiği pislikler birçok eve ciddi hasar verdi, köyün bazı yolları çöktü. Tehlike arz eden noktalar için tedbirler alınırken, Kıbrıs Rum Yönetimi’nden de ilgili bakanlar ve siyasilerin köye giderek inceleme yaptığı öğrenildi. Şiddetli yağış ve sel sonrası köyün bazı yollarında ciddi çökmeler yaşanırken, sular altında kalan bahçeler de ürünler büyük zarar gördü.

SİYASİLER SINIFTA KALDI
Öte yandan aynı bölgede aşırı yağış ve sel baskınından dolayı zarar gören Geçitköy ve Karşıyaka (Güzelyalı) köylerini ziyaret eden hükümet yetkilileri ve siyasi parti mensupları, Kormacit köyüne uğramadı. Sel baskınlarından en kötü şekilde etkilenen köylerden birisi olan Kormacit köyüne, Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilileri sahip çıkarken, ülkemiz siyasileri KKTC topraklarında yaşam süren Maronit halkının ikamet ettiği Kormacit köyüne uğrayıp ‘Geçmiş olsun’ demeyi bile düşünemedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu