KıbrısManşetSiyaset

Köroğlu: Kendi yolsuzluklarını gizlemeye çalışıyorlar

Halkın Partisi MYO Üyesi Teksen Köroğlu “Bizim ülkemiz her bakımdan suçlular cenneti oldu. Vergi borçlarıyla ilgili bizim yaptığımız bir suç duyurusu vardı, tam bunun üzerine bunu çıkarttılar. O olay adeta kapandı gitti, resmen unutuldu. Şimdi birçok kişinin kefil olacağı doktorları, eczacıları suçluymuş gibi elleri kelepçeli olarak mahkemelere götürüyorsun. Bunu yapmadan esas soyguncuyu ortaya çıkaramaz mıydın? Bu bence tamamen siyasi bir kamuflajdır”

Halkın Partisi MYO Üyesi Teksen Köroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ülkede bir çok konuda sorunlar olduğunu sadece gündeme geldiğini ama özüne inilmediğini belirten Köroğlu “Eğitimde, sağlıkta büyük problemler var. Hiç bir çalışma hiç bir önlem yok. Ülkenin bütün zenginlikleri kayboluyor” dedi.

“SİYASİ BİR KAMUFLAJ YAPILIYOR”
Sağlıkta yaşanan reçete skandalıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Teksen Köroğlu “Bugün toplumun içerisinde tabii ki suçlu kim olursa olsun cezasını çekmeli. Biz suçluya cezasını vermediğimiz için çağrı yapıyoruz. Bizim ülkemiz her bakımdan suçlular cenneti oldu. Vergi borçlarıyla ilgili bizim yaptığımız bir suç duyurusu vardı, tam bunun üzerine bunu çıkarttılar. O olay adeta kapandı gitti, resmen unutuldu. Bu reçetelerin hepsi Çalışma Bakanlığı’nda, kimlerin yazdığı ellerinde zaten var. Sosyal Sigortalar’da niye bir soruşturma yapılmıyor, sorgulama yapılmıyor? Bir yanlış varsa başında önlemini alacaksın. Madem aylardır bu yapılıyor neden bir soruşturma açılmadı? Şimdi birçok kişinin kefil olacağı doktorları, eczacıları suçluymuş gibi elleri kelepçeli olarak mahkemelere götürüyorsun. Bunu yapmadan esas soyguncuyu ortaya çıkaramaz mıydın? Bu bence tamamen siyasi bir kamuflajdır. Tabii ki buna tenezzül edip yapan eczacı ve doktor vardır. Her insanı aynı keyfeye koymamak lazım” dedi.

“GÖZALTI YERLERİNDE İNSANLAR UYUZ OLUYOR”
Bu yaşananlar sırasında cezaevilerinde ve poliste yeterli insani koşulların olmadığı gerçeğinin de ortaya çıktığını söyleyen Köroğlu “Şu anda buralarda yatan vatandaşlara gözaltına alınan doktorlarımız müdahale etti. Öğrendiğim kadarıyla uyuz olanlar bile var. Muayene edip ilaçlarını yazıp gereğinin yapılmasını sağladılar. İnsanlarımızı böyle yerlerde mi tutacağız? Bu mu baskı?” Şeklinde konuştu.

“DEVLET LABORATUVARI BİR KÖŞEYE HAPSEDİLDİ”
Yanan devlet dairesinin hala yapılmadığını belirten Köroğlu “Devlet Laboratuvarı, Veteriner Dairesi’nde bir köşeye hapsedildi. Düşünün yediğimiz bütün herşey, sularımız, sağlıkla ilgili herseyimin burada. Avrupa ile akredite edilmiş Devlet Laboratuvarı bu şartlarda hizmet vermek zorunda kalıyor. O dönemde yangınla ilgili raporlar var, iddialar var ama hala hiç bir sonuç yok. Polis ve savcılık neden hala açıklama yapmıyor?” dedi.

“DÖRT PARTİ MALİ DENETİMDEN KAÇMAK İÇİN YASA GEÇİRDİ”
Hükümetin kendine yasa yaptığını söyleyen Teksen Köroğlu “Biz Halkın Partisi olarak bugünkü gayri meşru hükümetin olduğu meclisi terketti. Parti denetimlerinde Halkın Partisi geçti, tam sıra meclisteki partilere geldiğinde bir yasa geçirdiler ve denetlemeleri kaldırdılar. Denetlemeden niye kaçıyorsunuz? Bir haksızlık yolsuzluk varsa ortaya çıksın. Hükümetler, iktidarlar gelip geçicidir. Kalıcı olan devlettir, toplumdur. Bunlar devleti de toplumu da bitirdi” dedi.

“TABİPLER BİRLİĞİ OLARAK 20 SENEDİR BU İLAÇLARA KARŞIYIZ”
Batı Nil Virüsü ile mücadelede kullanılan ilaçlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Halkın Partisi MYO Üyesi Teksen Köroğlu “Şu anda önceliğimiz insan sağlığı olmalı. Bugün biz bu kimyasal ilaçları kullanıyoruz. Bütün dernekler, örgütler aklınız neredeydi? Biz bunların insan sağlığına ne kadar çok zarar verdiğini iyi biliyoruz. Bugün dünyada böyle bir sihirli bir formül yoktur bu ilaçla bütün sinekleri yok ettik diye. Bunlar bilimsel, güncel yenilikler takip edilerek bilimsel ilaçlar ortaya konulmalıdır. Tabipler Birliği olarak 20 senedir bu ilaçlara karşı bayrak açmıştık. Bu ilaçların çocuklara ve özelliklere yaşlılara büyük zararı var” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu