KıbrısManşet

Koronavirüs vakalarında yeniden patlama yaşanmaya başladı

KKTC’de Pandemi sonrası uzunca bir sürenin ardından koronavirüs vakalarında yeniden patlama yaşanmaya başladı.

ÖZEL HABER

Pandemi sonrası uzunca bir sürenin ardından koronavirüs vakalarında yeniden patlama yaşanmaya başladı. Tam da Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti tarafından kısa bir sürede yapılıp KKTC’ye hibe edilen Pandemi Hastanesi’nin etkisizleştirildiği iddialarının ardından vakalarda patlama yaşandı. Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, hem toplumun hem de sağlık camiası tarafından pandemiyle mücadelede yetersiz kaldığı yönünde eleştiriliyor…

Koronavirüsle mücadelede Ada ülkesi olması nedeniyle gayet başarılı ve sağlık açısından az hasarlı bir dönem yaşayan KKTC’de koronavirüs yine gündemin ilk sıralarına oturdu. Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kısa bir sürede yapılıp KKTC’ye hibe edilen Pandemi Hastanesi’ni amacından uzaklaştırdığı eleştirilerinin hedefi olurken, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ve sağlık çalışanları da Bakan Gürçağ’ın icraatlarını sertçe eleştirmekten geri durmuyor.
Pandemide her gün yayınlanan vaka sayıları, pandemi şartlarının hafiflemesinin ardından haftada bire düşmüştü. Ancak gelinen noktada son bir haftada 2 bin 251 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı, 1 kişi hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanlığı tarafından 29 Haziran-5 Temmuz tarihlerini kapsayan Koronavirüs verilerine göre, son bir haftada, 18 bin 869 Koronavirüs testi yapıldı, 2 bin 251 yeni vaka tespit edildi ve 1 kişi yaşamını yitirdi.
Sağlık Bakanlığı’nın resmi verilerine göre 29 Haziran-5 Temmuz Koronavirüs genel durumu şöyle:
Haftalık Yapılan Test Sayısı: 18.869
Haftalık Saptanan Pozitif Vaka Sayısı: 2251
Kaybedilen Hasta: 1
Yapılan Toplam Test Sayısı: 7.080.306
Toplam Vaka Sayısı: 100.258
İyileşip Toplam Taburcu Edilen Vaka Sayısı: 97.357
Toplam Kaybedilen Hasta Sayısı: 239

Diğer Haberler

Başa dön tuşu