KıbrısManşet

Koruluğu çöplüğe çevirdiler

Yol kenarlarındaki manzara bile ülkede çevre bilincinin ne düzeyde olduğunu ortaya koymaya yetiyor

GIYNIK ÖZEL ONUR ULAĞ 

TURİSTİK ŞEHİRDE UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Turizmin Başkenti Girne’yi KKTC’nin Başkenti Lefkoşa’ya bağlayan anayol üzerindeki koruluk ve dinlence yerindeki kötü manzaranın önüne geçilemedi. Her gün yüzlerce aracın yanında ülkeye gelen turistik otobüslerin kullandığı anayol kenarındaki çöpler pes dedirtiyor. Girne-Lefkoşa anayolu üzerinde bulunan koruluk, adeta bir çöplüğü andırıyor. Korulukta bulunan piknik masaları, yemek artıkları ile dolu. Dört biryana dağılan naylon poşetler, içki şişeleri ve bira kutuları ağaçların altını kapladı.

YILLARDIR KIRIK DÖKÜK

Her gün yüzlerce kişinin önünden geçip gittiği ağaçlık alandaki çevre kirliliği utandırırken, dağ gibi biriken çöpler anayoldan geçerken fark edilir duruma geldi. Yıllardır tamiri yapılmayan kırık dökük piknik masalarının yanında tek bir çöp bidonun dahi olmaması da dikkati çekti.

Çöp alanları dışındaki alanlara atılan çöpler, çevreye ciddi zarar verirken insan sağlığını da olumsuz etkiliyor. Etrafa gelişi güzel savurduğumuz çöpler, bulaşıcı hastalık riski taşırken fare, sivrisinek ve haşere gibi hayvanların artmasına neden oluyor.

ADETA ÇÖPLÜĞE ÇEVRİLDİ

Denetimsizlik nedeniyle her geçen gün yeni çöp alanı oluşturulmaya devam ediyor. Kendi bilmez kişi veya kişiler ağaçlık alanı adeta çöplüğe çevirdi. Birçok kişinin temiz hava almak için kullandığı toprak zemin çöpten geçilmiyor. Piknik yapan kişiler yediklerini içtiklerini alana bırakarak ayrılırken, etrafı ağaç dolu korulukta mangal yakıldığı ve kömürlerinin de öylece atıl bırakıldığı gözlemlendi. Görüntüler çevredeki denetimsizliği gözler önüne serdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu