DünyaEkonomiGenelManşet

Kral Charles’ın portresinin bulunduğu madeni paralar dolaşıma giriyor

Kral III. Charles’ın silüetini taşıyan milyonlarca 50 penilik madeni para, önümüzdeki haftadan itibaren ülke genelindeki postaneler aracılığıyla dolaşıma girecek.

Birleşik Krallık’ta, kraliyet ailesi geleneği olarak 17. yüzyıldan beri hükümdarlar değiştiğinde yeni kral/ kraliçeyi sembolize eden materyaller de kullanıma giriyor.

Charles’ın tahta çıkmasının ardından da bu gelenek devam ediyor. Kral Charles’ın portresini taşıyan ilk madeni paralar önümüzdeki haftadan itibaren postaneler aracılığıyla dağıtıma girecek.

Galler’in Llantrisant kentindeki Kraliyet Darphanesi’nde basılan yeni madeni paralar heykeltıraş Martin Jennings’in imzasını taşıyor. Jennigs, madeni paralarda Kral Charles’ın 70. doğum gününde çekilen fotoğrafları kullandı.

İlk etapta 4.9 milyon adet madeni paranın dolaşıma girmesi hedeflenirken en az daha bu kadar madeni para önümüzdeki günlerde talep doğrultusunda kullanıma sokulacak.

Bu süre boyunca Kraliçe’nin resmini taşıyan madeni paralar kullanılmaya devam edilirken, Kraliçe Elizabeth’in portresini taşıyan hasarlı veya yıpranmış 50 penilik madeni paralar yenileriyle değiştirilecek. İngiltere’de Kraliçe’nin resmini taşıyan yaklaşık 27 milyar madeni para halen dolaşımda bulunuyor.

The Royal Mint’teki koleksiyoner hizmetleri direktörü Rebecca Morgan, yeni madeni paraların koleksiyoncuları heyecanlandırdığını belirterek “Bugün, Kral III. Charles’ı sembolize eden 50 penilerin dolaşıma girmesi İngiltere madeni paraları için yeni bir döneme işaret ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu