DünyaManşet

Kral Charles’ın taç giyme töreni başladı

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles'ın taç giyme töreni başladı.

Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles’ın taç giyme töreni başladı.

Geçtiğimiz eylül ayında Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından Kral Charles resmen Kral olacak. Başkent Londra’daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde gerçekleşen taç giyme töreninde Kral Charles ve Konsort Kraliçe taç giyecek.

İngiltere’nin farklı yerlerinden başkent Londra’ya gelen on binlerce kişi sabahın erken saatlerinden beri taç giyme törenine tanıklık etmek için Londra sokaklarını doldurdu.

Wesminster Abbey Kilisesi’nde gerçekleşen törene kraliyet üyelerinin yanı sıra siyasi liderler ve ünlü isimler de katıldı. İngiltere’de, 70 sene sonra ilk kez gerçekleşen taç giyme törenine katılım sayısı sınırlı tutuldu. Kraliçe Elizabeth’in taç giyme törenine kıyasla, davetli sayısının neredeyse yarı yarıya olduğu gözlemlendi.

70 yıl aradan sonra ilk taç giyme töreni

Kral Charles’ın taç giyme töreni, Kraliçe Elizabeth’in 2 Haziran 1953’te gerçekleşen taç giyme töreninden bu yana yapılan ilk taç giyme töreni olma özelliği taşıyor. 70 yıl sonra ilk kez taç giyme törenine tanıklık edecek olan İngilizler, geçit törenini izleyebilmek için sokaklarda toplandı. İngiltere’nin bu tarihi günü için binlerce kişi Buckingham Sarayı’ndan Westminster Abbey Kilisesi’ne kadar uzanan yolda kuyruklar oluşturdu.

İngilitere tarihinde ikinci kez televizyonda canlı olarak verilen törenine katılan konuklar, Westminster Abbey Kilisesi’ndeki yerlerini aldı.

 


Seremoni, 1066’dan beri olduğu gibi Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetildi. İngiltere’nin 40. hükümdarı olan Kral Charles, yasal bir gereklilik olarak yemin etti.

Tarihi kilisede tören öncesi Sir John Eliot yönetiminde müzikal performans sergilendi.

Kral Charles’ın 1066’dan bu yana burada taç giyen 40’ıncı hükümdar olacağı törene dini liderler katıldı.

Kral atlı arabayla törene geldi
Buckingham Sarayı’ndan yola çıkan “The Diamond Jubilee State Coach” adlı atlı kraliyet arabası tören öncesinde Westminster Abbey Kilisesi’ne geldi.

Kral Charles ve Camilla’yı kiliseye götüren at arabasının Kraliçe Elizabeth’in 2012 yılındaki 80. doğum gününde kullanılması planlanıyordu ancak restorasyonu yetişmediği için kullanılamadı. Taç giyme töreni için kiliseye giden Kral Charles, aynı atlı araba ile Buckingham Sarayı’na geri dönecek.

“The Diamond Jubilee State Coach” adlı atlı kraliyet arabasında Kral’a eşlik eden Konsort Kraliçe, taç giyme törenini bekleyen meraklı kalabalığa el sallarken görüntülendi.


Galler Prensesi Kate taç taktı
Törende taç takıp takmayacağı merak edilen Galler Prensesi Kate, Westminster Abbey’de böyle görüntülendi.

Prens Harry, törene yalnız katıldı
Kraliyet ailesinden ayrılarak eşi Meghan Markle ile ABD’ye taşınan Prens Harry, babasının taç giyme törenine yalnız katıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu