DünyaGenelManşet

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesini ziyaret için bekleyenlerin kuyruğu 8 kilometreyi geçti, sıraya girişler durduruldu

Kraliçe 2. Elizabeth’in Westminster Salonu’nda halkın ziyaretine açılan tabutunu görmek için bekleyenler rekor sayıya ulaştı.

Hükümet, sırada bekleyenlerin oluşturduğu kuyruğun uzunluğunun 8 kilometreyi geçmesinin ardından sıraya girişleri en az altı saat süreyle durdurduğunu açıkladı.

Kuyruk Westminster’dan Londra’nın güneyindeki Southwark Parkı’na kadar uzanmış durumda.

Hükümetin Kültür, Medya ve Spor Birimi’nden yapılan açıklamada “Southwark Parkı kapasitesini doldurdu. Kuyruğa girişler en az altı saatle durdurulacak. Lütfen yeniden açılana dek sıraya girmeye yeltenmeyin,” ifadeleri kullanıldı.

Kraliçe’nin cenazesini görmek için bekleyenlerin kuyrukta en az 14 saat geçirdiği belirtiliyor.

Buckingham Sarayı’ndan getirilerek Westminster Salonu’nda halkın görüşüne açılan Kraliçe’nin tabutunu salı akşamından bu yana binlerce kişi ziyaret etti.

Kraliçe’nin tabutu cenaze töreninin yapılacağı pazartesi sabahına dek günün her saati ziyarete açık olacak.

Çin heyetine yasak

Öte yandan Çin hükümetinden bir heyetin Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutunu ziyaret etmesine izin verilmediği ortaya çıktı.

BBC’nin edindiği bilgilere göre Avam Kamarası Başkanı Lindsay Hoyle, Çin’in yedi İngiliz parlamentere uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Çin heyetinin ziyaretini yasakladı.

Buna karşın Kraliçe 2. Elizabeth’in pazartesi günü yapılacak olan cenaze töreninde Çin de temsil edilecek.

Çin’in cenaze törenine devlet başkan yardımcısı düzeyinde katılımı bekleniyor.

Prens Harry’ye askeri üniforma izni

Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutu başında torunlarının cumartesi akşamı tutacakları nöbet sırasında Prens Harry’nin de askeri üniforma giyeceği açıklandı.

Kral 3. Charles’ın özel isteğiyle Galler Prensi William ve Sussex Dükü Prens Harry’nin ikisinin de askeri üniformalarıyla nöbet tutacakları ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl Kraliyet Ailesi’ndeki üst düzey görevlerinden feragat etme ve eşi Sussex Düşesi Meghan ile ABD’ye yerleşme kararı alan Prens Harry, Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesinin Buckingham Sarayı’ndan Westminster Salonu’na götürüldüğü resmi geçit sırasında askeri üniforma giymemişti.

Kraliçe’nin tabutunun ardında yürüyen dört çocuğundan üçü ve Prens William üniforma giyerken, adı seks skandalına karışan ve bu nedenle aktif Kraliyet Ailesi olmaktan çıkarılan Prens Andrew sivil kıyafetle görülmüştü.

Prens Harry’nin cenaze töreninde askeri üniforma giyip giymeyeceği merak konusuydu.

Tabut başında tutacağı nöbette askeri üniforma giyme izni verilmesiyle Prens Harry 2020 yılında Kraliyet Ailesi içindeki görevlerinden ayrılmasından bu yana ilk kez üniforma içinde görülecek.

Tabut başındaki 15 dakikalık nöbete Kraliçe’nin tüm torunları katılacak.

Kral 3. Charles Galler Bölgesi’nde

Kral 3. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla, Birleşik Krallık turlarının son ayağında bugün Galler Bölgesi’ni ziyaret etti.

Galler Bölgesi’nin başkenti Cardiff’te Kral 3. Charles’ı binlerce kişi çiçeklerle karşıladı.

Kral ve eşi, Llandaff Katedrali’nde Kraliçe 2. Elizabeth anısına düzenlenen ayine katıldı.

İktidara gelmesinden bu yana Galler Bölgesi’ne ilk ziyaretini gerçekleştiren Başbakan Liz Truss da ayine katılan isimler arasındaydı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu