DünyaGenelManşet

Kraliçe 2’nci Elizabeth’in anısına çizgi roman

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in hayatı çizgi roman oldu.

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in hayatı çizgi roman oldu.

70 yıl 214 günle ülkesinde en uzun süre tahtta oturan isim unvanını sahibi kraliçeyi anlatan ‘Tribute: Queen Elizabeth II’ adlı çizgi roman, TidalWave Comics’in biyografi serisine dahil oldu.

Önemli isimleri anmak amacıyla hazırlanan seri kapsamındaki, 8 Eylül’de 96 yaşında ölen, 19 Eylül’de resmi törenle son yolculuğuna uğurlanan kraliçenin hayatına odaklanan 30 sayfalık kitap dün piyasaya sürüldü.

Kitapta, kraliçenin özel hayatı, hayatındaki dönüm noktaları, toplumsal rolü, resmi görevleri, ailesinde yaşanan skandallar ve ülkedeki krizler ve cenazesi yer alıyor.

Çizgi romanın bu sayfasında Kraliçe 2’nci Elizabeth’in İskoçya’daki Balmoral Şatosu’nda 96 yaşında öldüğü, ülkenin en uzun tahtta oturan monarkı olduğu, öldüğünde tahta oturan oğlu Kral 3’üncü Charles ve Konsort Kraliçe Camilla’nın Balmoral’da olduğu yazıyor. Ölümünden yarım saat sonra Prens William, Prens Andrew, ve Wessex Kontesi’nin şatoya gittiği belirtiliyor.

Torunları Prens William, Prens Harry ile eşleri Prenses Catherine ve Meghan Markle da resmedilmiş.

Kitabın yazarlarından Michael Fritzel, kitapla ilgili ”Küçük bir şeyle, arıların efsanesiyle başlamak istedim ve büyük bir şeyle milyonların seyrettiği cenazeyle bitirmek istedim” diyor.

Fritzel’in John Blundell’la kaleme aldığı romandaki illüstrasyonlarda Pablo Martinena ve Luciano Kars’ın imzası var.

Kitabı, hem dijital ortamda hem de raflarda bulmak mümkün olacak. Amazon’da satılmasının yanı sıra ComiXology, DriveThru Comics, Google Play, Overdrive, iTunes, Kindle, Biblioboard, Nook, Kobo gibi platformlardan indirilebilecek.

Tabutun resmedildiği bu görselde ”Tanrı kraliçeyi korusun” yazıyor.

Geçmişte, Galler Prensi William, eşi Prenses Catherine, erkek kardeşi Prens Harry gibi aile üyelerinin, Britanya’nın eski başbakanı Margaret Thatcher’ın da çizgi romanını hazırlayan TidalWave, Kral 3’üncü Charles’ın çizgi biyografisini hazırlıyor, 2023’te basılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu