EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplumYaşam

Kredi kartı faizleri sabit kaldı

KKTC Merkez Bankası tarafından yapılan duyuruya göre kredi kartı faizleri sabit kaldı. Mart-Mayıs döneminde TL’ye %1.50, dövize %1.09 faiz uygulanacak.

KKTC Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını önümüzdeki üç aylık dönem için; Türk Lirası cinsi işlemlerde %1.50’de, döviz cinsi işlemlerde ise %1.09’da sabit tuttu.

Gecikme faiz oranları da değiştirilmezken Türk Lirası işlemlerde azami gecikme faiz oranı %2.00, döviz işlemlerde azami gecikme faiz oranı da %1.59 olarak uygulanacak.

Merkez Bankası önümüzdeki üç aylık dönemde geçerli olacak kredi kartı faiz oranlarını sitesinde yayımladığı bir duyuruyla ilan ederken, Resmi Gazete’de de yayımlanmasını sağladı.

KKTCMB, 58/2014 Sayılı “Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası” kapsamında, üç ayda bir kredi kartları azami aylık akdi ve azami aylık gecikme faiz oranlarını belirliyor.

KKTC Merkez Bankası, Kasım 2021’de Türk Lirası’nın aşırı değer kaybı nedeniyle kredi kartı faiz oranlarını şimdiki seviyelerine indirmişti.

Alınan kararla TL cinsi işlemlerde faiz oranları 1.1 puan indirirken, döviz cinsi işlemlerin faiz oranlarını değiştirmemişti. Döviz cinsi işlemlerde faiz oranları Nisan 2021’den beri aynı seviyede tutuluyor.

Böylece KKTC Merkez’in Kasım 21-Şubat 22 üç aylık dönemi için açıkladığı rakamlar Mart-Mayıs 2022 döneminde de geçerli olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu