DünyaManşet

Kredi önerisi

Elon Musk'tan Mars yolcuları için kredi sistemi önerisi.

SpaceX’in kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk, Mars planı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Musk, Mars yolcuları için bir kredi sistemi önerdi.

Özel uzay şirketi SpaceX’in kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk, insanoğlunu ‘gezegenler arası bir ırk’ haline getirmek için çalıştığını pek çok farklı platformda ifade etmişti.

Musk’ın bu hedefi kapsamında Mars çok özel bir yere sahip. Zira Güney Afrika asıllı girişimciye göre, Kızıl Gezegen bu proje kapsamında atılacak ilk adım.

Geçtiğimiz günlerde Mars planlarıyla ilgili Twitter üzerinden açıklamalar yapan Musk, 2050 yılına kadar 1 milyon insanı Kızıl Gezegen’e göndermeyi planladığını söylemişti.

Ancak 500 bin dolar olması beklenen Mars yolculuğu ücretinin bu kadar insan tarafından karşılanıp karşılanamayacağı bir süredir tartışma konusu.

Bu tartışmaya Musk da dahil oldu. Konu ile ilgili Twitter hesabından, “İsteyen herkesin gidebileceği şekilde olmalı. Parası olmayanlar için uygun krediler bulunmalı.” paylaşımı yapan Musk bu kapsamda Mars yolculuğu için kredili sistem önerisinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu